DETALJI O PRVOM SLUČAJU ZARAZE KORONAVIRUSOM U DUBROVNIKU 'Žena je hospitalizirana u subotu, očekujemo još zaraženih'

U Dubrovniku je zabilježen prvi slučaj oboljenja koronavirusom. Kako doznaje Dubrovački dnevnik, radi se o čistačici koja radi na aerodromu što su potvrdili iz Županijskog stožera civilne zaštite. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare.

Stožer civilne zaštite DNŽ obavijestio je kako se radi o osobi srednjih godina koja je hospitalizirana te da se nalazi u izolacijskoj jedinici OB Dubrovnik. Prema službenim izjavama, žena je dobrog zdravstvenog stanja, a potvrđeno je kako je riječ o 54-godišnjoj čistačici Zračne luke Dubrovnik.

- Nismo previše iznenađeni jer smo znali da ne možemo ostati otok. Inzistiramo i dalje na mjerama koje je utvrdio Stožer te pozivam građane da se strogo pridržavaju jer to je jedini način da se zaraza uspori - kazao je župan Dobroslavić dodavši kako je Stožer civilne zaštite u kontaktu s Zračnom lukom Dubrovnik, piše Dubrovački dnevnik.

 

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić kazao je kako se žena koja je 1966. godište nalazi u bolničkoj jedinici za samoizolaciju te je hospitalizirana u subotu.

Ravatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić rekao je da se trenutno obrađuju svi kontakti zaražene osobe.

- Naša je zadaća provjeriti sve koji su bili u njezinoj blizini, a već su dobili upute o samoizolaciji. Najvažnije je umiriti javnost jer ovo smo sve očekivali. Radimo na tome da se smanji transmisija, ali se građani moraju pridržavati socijalnog distanciranja i higijene i smanjiti grupiranja - naglasio je Lakić komentiravši novinarski upit o tome gdje je žena zaražena. U medijima se pojavila informacija kako je čistila avion iz Rima.

 

- Ne možemo točno znati gdje se zarazila, to istražujemo. Tisuće gostiju dolaze u Dubrovnik i teško je znati je li netko bio pozitivan ili ne. Pratimo situaciju. Napravit ćemo sve da smanjimo mogućnost širenja. Očekujemo još veći broj zaraženih, ali važno je da se radi na usporavanju broja zaraženih - komenirao je Lakić.

Načelnik županijskog stožera zamjenik župana Joško Cebalo rekao je kako je još dvoje ljudi smješteno u karantenu.

- Tijekom noći državljanka Grčke i jedan državljanin Albanije su zatečeni na GP Klek te su prebačeni u karantenski smještaj. Molimo ljude da se pridržavaju uputa i ograničenja jer ako dođe do kršenja reagirat će komunalni redari, inspektori, a i policajci ako treba - zaključio je zamjenik Joško Cebalo.

Komentari

Komentiraj članak

Komentari