Crna kronika

DETALJI JUČERAŠNJE PROMETNE NESREĆE: Mladi Dubrovčani teže ozlijeđeni!

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća. Radi se o devet prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 5. listopada oko 1.45 sati u Dubrovniku dvije su osobe teže ozlijeđene.

Naime, 28-godišnjak i 27-godišnjakinja su se mopedom dubrovačkih registracijskih oznaka kretali Ulicom branitelja Dubrovnika kada su dolaskom do raskrižja sa Ulicom don. Frana Bulića iz neutvrđenih razloga izgubili nadzor nad mopedom i udarili u nogostup  nakon čega je moped sa sudionicima pao na kolnik. Uslijed pada, oboje sudionika teže su ozlijeđeni te su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Iako je ove godine broj ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mopedi i motociklima manji za čak 18 posto u odnosu na prošlu, 2013. godinu, Policijska uprava dubrovačko-neretvanske još jednom upozorava vozače mopeda i motocikla da poštuju prometne propise i povećaju oprez tijekom vožnje. Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na još uvijek pojačanu prisutnost ove kategorije sudionika u prometu, odnosno, pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.

Komentiraj članak

Komentari