Terorizam ili...?

Davor Domazet-Lošo: Jedno je sigurno, eksplozije u Zagrebu nisu slučajnost!

Ako je suditi po dijelu definicije koja kaže da je terorizam smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, onda je cilj djelomično ostvaren. Nepovjerenje i strah građana koji će se već sutra osjećati nelagodno na tramvajskoj ili autobusnoj stanici pojačava i šturost informacija od institucija koje se ovim slučajevima bave.

Eksplozije koje jedna za drugom potresaju Zagreb uznemirile su građane koji sada s nestrpljenjem iščekuju odgovore. Silna nagađanja i komentari  bave se mnogim teorijama od kojih je jedna najglasnija - terorizam.
Ako je suditi po dijelu definicije koja kaže da je terorizam smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, onda je cilj djelomično ostvaren.

Nepovjerenje i strah građana koji će  se već sutra osjećati nelagodno na tramvajskoj ili autobusnoj stanici pojačava i šturost informacija od institucija koje se ovim slučajevima bave.

O kakvom je eksplozivu riječ, tko ga je i zašto postavio, jesu li sigurnosne službe dobro i kvalitetno odreagirale i jesu li uopće spremne na takvo što , za sada nema nikakvih konkretnih odgovora osim pukih nagađanja.

Nagađati nije htio ni vojni strateg Davor Domazet - Lošo:

- Bilo bi neozbiljno u ovako kratkom periodu raspravljati o tome tko je postavio eksploziv i skojim ciljem.

U ovom trenutku sve je moguće.

Znat će se malo više kroz par dana kad završe očevidi i vještačenja za koje ipak treba malo vremena kada će se s malo većim sigurnošću moći tvrditi tko je krivac, zašto je to činio i koliko se dobro i brzo odreagiralo što se naših sigurnosnih službi tiče. Za sada sam siguran samo u jedno: eksplozije u Zagrebu nisu slučajnost! /Snježana Vučković/Komentiraj članak

Komentari