Komemoracija žrtava

DA SE NE ZABORAVI: Obljetnica genocida u Srebrenici

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović sudjelovat će na obilježavanju 17. godišnjice genocida što su ga u srpnju 1995. godine počinile snage bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladića ubivši više od 8.000 Bošnjaka, u "Zaštićenoj zoni UN-a" u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici.

Na groblju u memorijalnom kompleksu u Potočarima bit će pokopani posmrtni ostaci 520 žrtava srebreničkog genocida , a među njima i šest dječaka koji su u vrijeme kada su ubijeni imali 15 godina, te četiri žene od kojih je najstarija u trenutku ubojstva imala 94 godine. Na komemoraciji će govoriti glavni rabin Park East sinagoge iz New Yorka Arthur Schneier i jordanski princ Hasan bin Talal.

Po završetku komemoracije žrtava genocida u Srebrenici, predsjednik vlade otputovat će u Orašje, u povodu zajedničkog posjeta s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom Bosanskoj Posavini.

Milanović i Bevanda sastat će se s predstavnicima Županije Posavske, Distrikta Brčko i općina Bosanske Posavine koje pripadaju Republici Srpskoj.

Komentiraj članak

Komentari