Strašno

ČUVAJTE KUĆNE LJUBIMCE Labrador uginuo jer se nagutao morske vode

Koliko kod obožavali kupanje u moru, ono za pse može biti opasno. Ukazuje na to tužna priča Chrisa Taylora s Floride Njegov šestogodišnji labrador O.G. koji je neizmjerno uživao u kupanju progutao je previše slane vode i zbog trovanja u uznapredovaloj fazi, pas je morao biti uspavan. Dva dana prije toga O.G. je uživao u kupanju i igri sa svojim vlasnikom na obali zaljeva Tampe.

Po povratku kući počeo je pokazivati znakove dehidracije. Hodao je dezorijentirano, dobio je proljev, sjedio je u kutu i buljio u prazno. Vlasnik je mislio da je pas samo premoren. Dva dana poslije, O.G. više nije htio jesti pa je Taylor požurio veterinaru koji mu je odmah rekao da pas ima otečen mozak i da neće preživjeti. Vlasnik je za lokalnu TV postaju Fox 13 izajvio kako još ne vjeruje da se to dogodilo, piše Telegram

TIJELO SE NE MOŽE PODNIJETI TOLIKO SOLI

Gutanje morske vode može imati smrtne posljedice i za ljude i za životinje jer se tijelo ne može nositi sa tolikom količinom soli. Psi ponekad zamijene slanu vodi sa slatkom i počnu je piti. Tijekom boravka na plaži psi lako postaju dehidrirani od igre i trčanja okolo. Ako pas nema dovoljno svježe vode, možda će početi piti morsku što može imati kobne posljedice.

Velika količina soli uzrokuje da stanice počnu lučiti vodu u nastojanju da ostvare ravnotežu što uzrokuje ozbiljnu dehidraciju. Da ne bi pili morsku, vlasnici psima uvijek moraju osigurati dovoljno svježe vode dok su na plaži. Isto tako, kažu veterinari, pozornost treba obratiti na simptome kao povraćanje, proljev, nedostatak energije, gubitak apetita i nestabilan hod. Primijete li se simptomi na vrijeme, trovanje morskom vodom može se liječiti intravenoznom terapijom ili lijekovima.

Komentiraj članak

Komentari