Odluka pred Gradskim vijećem u ponedjeljak

ČLANOVI POVJERENSTVA ZA TAKSISTE USUGLASILI STAVOVE: Korisnici 'loyalty kartice' vozit će se po znatno nižim cijenama

Na Povjerenstu za taksiste koje je danas održano raspravljalo se o nizu značajnih odluka, a posebno su važne one koje se odnose na povoljnije cijene prijevoza kroz program tzv. loyalty kartice.

Predsjednik Povjerenstva Mato Franković za Portal Oko potvrdio je kako je „usuglašena cjelokupna odluka o organiziranju autotaksi prijevoza u cestovnom prometu na području Grada Dubrovnika, od početka do kraja, te je usvojena sa svim članovima Povjerenstva tako da će kao takva ići na iduću sjednicu Gradskog vijeća“.

Niže cijene taksi prijevoza koje su prvenstveno namijenjene građanima Dubrovnika ostvarivat će se kroz tzv. loyalty karticu, a njeno izdavanje i korištenje provodit će Upravni odjel  za poduzetništvo, more i turizam u dogovoru s Udruženjem obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik. Oko detalja izdavanje kartice i funkcioniranje još će se dogovoriti te će ono što je usuglašeno biti prezentirano građanima.

Prema odluci Povjerenstva načelno je dogovoreno da cijena starta za korisnike karice iznosi 12 kuna, a svaki kilometar šest kuna. Pod uvjetom da taksisti voze znatno jeftinije, Grad Dubrovnik je spreman spustiti cijenu dozvole na iznos od tisuću do tri tisuće kuna, što je upravno jedna od mjera koje je svojedobno predlagalo Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik. Dozvole koje su taksisti ranije plaćali bile su sedam tisuća kuna.

Predsjednik Udruženja Božo Miletić potvrdio je kako je sastanak Povjerenstva prošao u cilju pronalaženja dijaloga s Gradom Dubrovnikom.

- Donesene su značajne mjere s kojima će biti zadovoljni prvenstveno građani, ali i taksisti – komentirao je Miletić.

Između ostalog razgovaralo se i o izgledu automobila, boji i znaku koji bi trebali biti kod svih isti, a kako je Portal Oko ranije pisao, dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza koje su izdane na vremensko razdoblje do 28. travnja ove godine produljene su najkasnije do 31. prosinca uz uvjet da autotaksi prijevoznici kojima se dozvole produljuju nemaju dugovanja  prema Gradu Dubrovnika.

Nakon usuglašenih stavova na Povjerenstvu Gradsko vijeće će donijeti konačnu odluku koja se očekuje na sjednici u ponedjeljak.

Komentiraj članak

Komentari