Zaslužena mirovina

Ćićo Senjanović otišao u mirovinu

Novinar i kolumnist Đermano Ćićo Senjanović od 1. siječnja je u mirovini. Po mnogima jedan od najboljih živućih satiričara posljednje radne dane odbrojao je u riječkom Novom listu. Najveći dio bogate novinarske karijere proveo je u Slobodnoj Dalmaciji.

Inače, pisao je za Berekin humoristične i satirične tekstove, također i u Feral Tribunu u čijem je osnivanju i sudjelovao. U Slobodnoj Dalmaciji je bio i urednik Pometa.

Nakon javnog istupa protiv uprave EPH-a zbog preseljenja Slobodne u Dugopolje, Senjanović je suspendiran, a i maknute su njegove rubrike iz splitskog dnevnika.

Odbijajući, kako je tada rekao, biti dio kolektiva koji je preselio novinu iz Splita, simbol grada kao što su i Hajduku i Sveti Duje, s tadašnjom upravom potpisao je sporazumni raskid ugovora i od 2008. godine piše za Novi list.

- Taman rješavan neke sitnice vezano za penziju. Povuka san se od svega i uživan - kratko je komentirao Senjanović prve dane u mirovini.

Dodajmo da je objavio nekoliko knjiga, "Dorin dnevnik", roman "US&A", "Vidi, vidi - teletina '99", "Evo me u posteju"...Komentiraj članak

Komentari