Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Čačić: Rekao sam Srni da na Euro idu najbolji, a ne oni sa starim zaslugama

Ante Čačić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, u miru dočekuje 2016. godinu i već se polako priprema ua Europsko prvenstvo u Francuskoj. Hrvatska će tamo igrati u skupini sa Španjolskom, Češkom i Turskom, a izbornik tamo misli voditi samo najbolje.

- Rekao sam kapetanu nakon Malte, a i igračima, da neće u Francusku ići po prošlom radu i zaslugama već isključivo oni koji će moći odgovoriti zahtjevima tog natjecanja. Naravno da se moraju uzeti u obzir svi aspekti, ali u prednosti je onaj koji igra, rekao je izbornik Ante Čačić za Media servis.

Čačiću je drago da se Euro igra u Francuskoj, u zemlji u kojoj smo već ostvarili uspjeh.

- Asocijacija na Francusku je 1998. godina i veliki uspjeh hrvatskog nogometa. Vatreni su osvojili brončanu medalju, a godinama kasnije Hrvatska je respektirana reprezentacija u nogometnom svijetu. Nama je to prilika da učinimo sve da opravdamo broncu osvojenu upravo u Francuskoj.  Vjerujem da ćemo imati dobru izvedbu i da ćemo se dobro prezentirati, a tada je sve moguće. Naša je reprezentacija kvalitetna jer je satkana od igrača koji nastupaju na najvišoj mogućoj razini.

Osvrnu se i na afere u nogometu, suspenzije Seppa Blattera i Michela Platinija te kod nas uhićenja Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića.

- Postoje sumnje i optužbe. Danas u bilo kojoj profesiji postoje greške i anomalije u upravljanju pa tako i s nogometom. U slučajevima koje ste spomenuli sve je još uvijek pod znakom sumnji i optužbi. Treba pričekati i vidjeti, a to objektivno nije za moj sud.

Komentiraj članak

Komentari