SUKOB ZBOG ZEMLJE

BRUTALNO PREMLAĆIVANJE: 'Kad me vidjela u krvi, žena je mislila da sam krme zaklo'

Osam dana nakon što je Drago Sović iz Sutivana teško ozlijeđen u sukobu u polju poviše Sutivana kada ga je, kako nam je kazao, kamenom po licu izudarao i teško ga ozlijedio Zdravko Panić (54), vlasnik agencije za nekretnine “Cromaris” iz Sutivana, splitska policija podnijela je protiv Panića kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

No, Panić i njegova supruga Nela tvrde da je zapravo Sović organizirao napad na Zdravka i da je ovaj jedva izvukao živu glavu. Prema njihovoj priči, netrpeljivost između Zdravka i Drage, donedavnih prijatelja, počela je kada im je prije koju godinu Drago pokušao oteti posao oko prodaje nekretnina strancima po Braču.

Čija je parcela?

Zdravko kaže da ga je tog 18. rujna nazvao susjed od kojeg je kupio parcelu i pitao ga radi li on što na toj parceli jer da je vidio bagere.

- Nisam uopće znao da je Sović taj dan tamo. Da jesam, ne bih uopće išao gore. Kad sam došao na svoju parcelu, vidim bagere jednog domaćeg čovjeka. Zovem ga na telefon i pitam što bageri tu rade. E, ali u međuvremenu se otvoriše vrata.

Okrenem se, a ono Drago stoji i viče: “Izađi, šta si ti zvao građevinsku inspekciju...“ Bio je cijeli zajapuren jer je tog dana bila inspekcija i prilijepila mu tablu za zabranu radova.

Rekao sam mu: “Soviću, napusti moju parcelu i izvoli izaći, zovnit ću ti policiju.” Odgovorio je: “Ako je to tvoja parcela, treba da je zagradiš” i potom je zamahnuo šakom da me udari - prepričava Zdravko početak sukoba iz kojeg je Sović izišao s teškim ozljedama glave.

- Kako je zamahnuo, falio me je, tako se okrenuo i pao na pod. On je izuzetno brz, temperamentan, sklon tučnjavi, znaju svi da se u Njemačkoj bavio i kung fuom. Odmah se pridigao, pokušao me uhvatiti za vrat, no ja sam se izmako i uhvatio ga za ruku.

Zavrnuo sam mu je na leđa i povalio ga na zemlju. Dok je tako ležao licem na podu, držao sam mu ruku i uzeo mobitel da zovem policiju. On je počeo vikati: “Ubijte ga, ubijte ga...”

Kontam koga će ubiti kad sam ja na njemu, a onda vidim iza maslina, jedno 20-ak metara dalje trči prema meni taj veliki čovjek, nosi ovolika kliješta (širi ruke i pokazuje - op.a.) za rezanje žice. A drugi, manji, s kamenom u ruci i lete prema meni - prisjeća se Panić i kaže kako je odmah pokušao ući u auto i pobjeći jer je mislio da će ga ubiti.

- Skočio sam s njega da ću pobjeći u auto, a on ko poskok skoči na mene, zgrabi me za majicu i ne pušta, a ovi trče. Kako me je držao, ja ga uhvatim za vrat i napucam par puta koljenom u glavu, ali nije me puštao. Prepao sam se, on ne popušta, ova dvojica trče... Krv je šiknula, poprskala cijelo moje auto. I ovaj s kliještima je dotrčao, a Sović još viče: “ Ubij ga, ubij ga...”

I ovaj je zamahnuo kliještima, ali sam se ja uspio okrenuti i izmaknuti i on je Sovića sastavio kliještima u potiljak. Kad je krv prsnula, ovaj se prepo, odbacio kliješta koja sam ja poslije u policiju donio. U tom trenu, skoči manji s kamenom i počne me udarati, a ja padam na zemlju.

Sović je legao na mene, a ovaj udara kamenom na sve strane. Digao sam ruke i kako je tukao, tako me je udario u prst na ruci i slomio mi ga. Uspio sam se otrgnuti i zbrisati, ostale su mi japanke tamo, bos sam bježao po kamenju. Nisam uopće primijetio da Drago ima takve rane, ja sam mislio samo kako će me oni srediti i zato sam pobjegao.

Moram priznati da sam se usro, ne znam ni kako sam uspio reagirati. Valjda samo zahvaljujući refleksima, jer se bavim surfanjem, trčim desetak kilometara dnevno. Nikakav pištolj ja nisam spominjao, kao što oni govore. Kad me žena vidjela onako krvavog, mislila je da sam krme zaklo, nije mogla vjerovati - veli naš sugovornik.

Kaznena prijava

Na pitanje zna li da je protiv njega podnesena kaznena prijava, odgovara da ga nitko nakon prve izjave nije zvao iz policije.

- Ne znam za prijavu. Pa ja sam bio u policiji, odnio kliješta, čak sam zvao inspektora da ide sa mnom na parcelu da vidi krv, ali nije išao. Bilo je čudno da nitko nije došao vidjeti gdje se to i što dogodilo. Otišao sam sutradan u bolnicu da vidim Dragu, da vidim je l’ živ, da mu se izvinem, da mu kažem da me napao i da sam se morao braniti, da ja nikad njemu ne bih ni prišao, ali nisu me doktori pustili - veli Zdravko.

- Ma ako treba, ja ću odležati koliko treba za ovo što se Dragi dogodilo, samo ako će to značiti da je ta cijela priča napokon gotova. Baš da ne bi došlo do ovoga do čega je, eto, mi smo se makli iz Sutivana i otišli smo u Supetar - zaštitnički zaključuje priču Nela Panić.

Komentiraj članak

Komentari