Događaj

Božićni domjenak, instalacija Ivone Vlašić i oproštajni govor ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik, Marina Ivanovića (FOTO)

U četvrtak, 20. prosinca održan je Božićni domjenak u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. U sklopu domjenka, dubrovačka umjetnica Ivona Vlašić uredila je interijer u suvremenom božićnom duhu, postavivši više božićnih drvca u centralnu dvoranu galerije. Ravnatelj galerije Marin Ivanović na domjenku je udijelio zahvalnice Ivoni Vlašić i Josipu Škerlju za njihov rad i pomoć u razvoju Umjetničke galerije Dubrovnik, odnosno za Hrvatsku nacionalnu baštinu.

Marin Ivanović je održao govor u kojem je naveo postignuća  u 2018. godini.  Naročito je zadovoljan izložbom Oceani, jer je to bila najposjećenija  izložba Umjetničke galerije Dubrovnik. Također s ponosom govori  o održanim dječjim radionicama, predstavljanu knjiga, predavanja o arhitekturi, otvorenju samostana na Lokrumu, međunarodnim projektima, posebno onaj sa studentskim programom Erasmus.

Svake godine prijavi se preko stotinu djece u radionice galerije.

'Radionice su srž komunikacije Umjetničke galerije Dubrovnik sa publikom kao i subotnje kave i čitav niz događanja koja sve nas skupljaju zajedno, ne postoji neki veliki povod imamo jedan niz malih događanja koja jesu ona žila kucavica života umjetničke galerije sa publikom, odnosno sa ovim Gradom,' izjavio je Marin Ivanović te pozvao na subotnje kave na taraci galerije.

Zahvalio svim djelatnicima poimenično, koji su požrtvovno radili za dobrobit galerije.  Također se zahvalio i Gradu Dubrovniku na dodatnih milijun kuna iz državnog proračuna za bratski projekt sa Venecijom. Zaželio je sreću u radu budućem ravnatelju galerije i  sretne nadolazeće blagdane svima prisutnima te poručio da uživaju u ostatku večeri uz božićnu glazbu.

Zrinka Marinović


Komentiraj članak

Komentari