IMAJU STATUS ZVIJEZDI

BOSANSKI TISAK O DUBROVAČKOM GRUHAKU Pjesme Indexa nikad niko nije svirao kao oni! (VIDEO)

Svi oni koji su uživo doživjeli pjesme Indexa u interpretaciji dubrovačke grupe Gruhak, poslije njihovog koncerta su morali priznati da vjerniju, energičniju i emotivniju izvedbu klasika sarajevskih legendi nisu čuli

Među članovima ovog benda su mnogi glazbenici koji su se svojevremeno družili ili svirali sa Indexima, čak i sam Fadil Redžić, basist Indexa i autor velikog broja njihovih hitova, koji  je gledao jedan njihov nastup, Dubrovčanima otkrio kako su ostavili veliki dojam na njega.

Gruhak  ima iza sebe gotovo 20-godišnje scensko iskustvo

Izdali su autorski album Make A Stand (i najavljuju drugi), a posebno je impresivno kako su odradili više od 400 nastupa diljem regije, prošli veliki dio Europe, te gostovali u Ukrajini, Njemačkoj i Engleskoj, gdje su svirali i u kultnom  100 Club, u kome su nastupale rock legende poput Rolling Stonesa, Beatlesa i Claptona.

Zanimljivo je da su u Berlinu svirali kao gosti Volkswagenove privatne zabave, a u Flensburgu na festivalu koji svake godine organizira Audi.

Naravno, na tim događajima Gruhak je izvodio najpoznatije pjesme grupa poput Pink Floyd, Led Zeppelin, The Doors, The Who i drugih, jednako uvjerljivo kao što sviraju Indexe, zbog čega ih i smatraju jednim od najboljih cover bendova ikada na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovog ljeta Gruhak je samo u Dubrovniku tri puta priredio tematski cjelovečernji Tribute to Indexi koncert, jer je publika uvijek tražila - još.  

Svirali su isti program i u Tivtu, u sklopu Festivala mediteranskog teatra, a tamo ih je pozvala Maja Perfiljeva, koja je niz godina pisala stihove za Indexe, među njima  Sanjam i Da sam ja netko.

U Sarajevu Gruhak ima, slobodno se može reći, status zvijezde, jer na svakom od dosadašnjih nastupa tražilo se mjesto više.

Izvor: Slobodna-Bosna.ba 

 

Komentiraj članak

Komentari