Mijenjanje stylinga

BOJANJE U TAMNIJU BOJU Deset stvari koje biste trebali znati prije nego se odlučite na ovaj korak

Svaka promjena je dobra, pogotovo ako se radi o promjeni boje kose.

Promjena boje kose sigurno će pozitivno utjecati na vas i vaše okruženje, a bojanje kose u tamnije tonove trenutno je vrlo popularno i s odabirom nećete pogriješiti. Kao i sve boje kose i tamnija ima svoje prednosti i nedostatke, a mi vam donosimo 10 stvari na koje morate obratiti pozornost.

Razmišljajte o svojim obrvama

Uskladite boju kose s bojom obrva. Ukoliko prelazite sa svjetlije boje kose u tamniju, svakako prilagodite i boju obrva. Počnite koristiti drugačije nijanse za popunjavanje obrva nego do sada, a ako se odlučite za trajnu boju, prepustite se rukama stručnjaka.

Postoji više nijansi tamne boje

Uzmite u obzir da nisu sve tamne boje za kosu iste nijanse. Ovisno želite li samo malo potamniti kosu ili želite u potpunosti preći na tamnu stranu tako i prilagodite vaš izbor. Najbolja opcija je uvijek odlazak kod frizera, jer oni znaju što vam je točno potrebno i najbolje će pogoditi točnu nijansu koju tražite.

Tamna boja može štetiti koži

Ukoliko imate iskustva s bojanjem, onda znate da na svakom pakiranju boje za kose piše jedna važna obavijest. Da napravite test na dijelu vaše kože kako biste vidjelireakciju kože na samu boju. Ovo se posebice odnosi na tamnije boje jer su one poznate po izazivanju neželjene reakcije. Bolje spriječite, nego liječite. :)

Suočit ćete se sa izrastom

Što je boja tamnija od vaše trenutne, izrast je vidljiviji. Bojajte se svakih tri do četiri tjedna i problema s izrastom, a i sjedima nećete imati

Vraćanje u svjetliju nijansu je teško

Vraćanje u svjetliju boje kose je vrlo teško. Nije neizvedivo, ali sigurno ćete morati uložiti malo truda. Ovaj korak napravite postepeno. Postepeno prelazite u svjetliju nijansu i sve će biti u redu. Za najbolji rezultat tu je naravno frizer.

Nestanak boje u dućanima

Ako uvijek koristite istu boju za kosu, pomirite se s time da je nekada možda neće biti na policama dućana. Imate dvije opcije, ili pričekati da se boja ponovno pojavi ili uzeti neku drugu slične nijanse i nadati se najboljem. Kod prelaženja u jako tamne nijanse, najbolje je ne eksperimentirati i posjetiti frizera.

Prilagodite šminku

Šminka je još jedna stavka koja se kombinira s bojom kose. Presvijetli ten neće izgledati dobro s tamnijom kosom pa razmislite o novoj boji pudera. Isto tako je i s očima. Tamniji make-up odlično paše s tamnijom bojom kose. Pogotovo smokey eyes.

Naviknite se na novu sebe

Uvijek si izgledamo čudno kod promjena. Što ih prije prihvatite, to ćete se prije osjećati dobro u svojoj koži. Zamijenite prvotni šok pozitivnim stavom i stvarno ćete se osjećati bolje.

Kupite nove ukrase za kosu

Zvuči smiješno, ali boja ukosnica, špangica i ostalih ukrasa isto mora biti usklađena s bojom vaše kose.

Bojanje u tamno je najbolja stvar koju ćete ikada napraviti

Nakon početnog šoka i prođenog procesa prilagodbe, definitivno ćete biti vrlo sretne svojom novom bojom. Uživajte u vašoj boji dokle god traje. :)

Izvor: zenanet.hr

Komentiraj članak

Komentari