NEKA BITKA POČNE

Bliži se ljeto: Pet načina za borbu protiv celulita

Polako se bliži ljeto, a s dolaskom ovog najtoplijeg godišnjeg doba u ormarima pripadnica ljepšeg spola polako zauzimaju mjesto kratke suknje, hlačice i haljinice... Svaka žena želi savršeno izgledati i bitka s najvećim neprijateljem počinje...

1. Piling tijela

Prvi vaš potez neka bude piling tijela koji se obično radi morskom soli. Morska sol posebno je djelotvorna u kombinaciji s ekstraktom algi, jer se na taj način uklanja odumrli sloj stanica kože, što je vrlo bitno napraviti prije početka svakog anticelulitnog tretmana. Dobar piling ciljano djeluje na neželjene naslage i tvrdokorni celulit.

2. Masaža

Masaža je sljedeći korak. Možete je sebi priuštiti i sami, u kućnoj radinosti tako što ćete laganim kružnim pokretima spužvom masirati kritična područja tijekom tuširanja. Ovakvim načinom sprječavate zadržavanje vode u organizmu, a kružnim postupkom ne samo da smanjujete celulit, nego i poboljšavate opće stanje organizma. Proces ublažavanja celulita možete ubrzati i električnim masažerima.

3. Folija

Imamo rješenje i za one kojima su preskupi kozmetički tretmani. Jeftino, a učinkovito rješenje je kuhinjska folija kojom možete omotati tretirana područja koja ćete prethodno premazati kremom. Važno je da se koža zagrije, pri čemu će se naslage topiti. Da bi postigli bolji učinak, tijekom ovog procesa možete raditi i vježbe.

 4. Rotirajući masažeri

Korak koji slijedi podrazumijeva korištenje nekog od preparata s ugrađenim rotirajućim masažnim sustavom i kremom 2u1. Veliki je niz takvih proizvoda na tržištu, pa svakako imajte jedan takav kod kuće, jer ćete njime, nakon prethodno opisanog procesa, obavezno dodatno masirati kožu, i to svaku noć.

 5. Noćni tretmani

I najvažnije dolazi na kraju. Da bi učinak bio potpun, na kožu nanesite noćnu anticelulitnu kremu, po mogućnosti neku sa svojstvom hlađenja. Time će vaše tijelo biti dodatno zategnuto, vitkije i definitivno s manje celulita nego dan ranije. Pri tome će učinak hlađenja opustiti mišiće, zbog čega ćete ugodnije i spavati.

Komentiraj članak

Komentari