Trikovi

BLISTAVA PERILICA RUBLJA UZ TRI JEFTINA SASTOJKA Stručnjakinja podijelila vrhunski trik za održavanje

Napravite sami potpuno prirodno sredstvo za čišćenje perilice rublja i odmah se bacite na posao

Koristeći je bez razmišljanja za pranje prljave odjeće, mnogi zaboravljaju da i perilica rublja s vremena na vrijeme treba “generalku”. Stručnjaci smatraju kako bubanj perilice valja očistiti jednom u mjesec dana, a ako se pitate kojim sredstvom, donosimo vam odgovor stručnjakinje za čišćenje Melisse Maker.

U razgovoru za lifestyle portal Mind Body Green, Maker je otkrila svoj recept za potpuno prirodno sredstvo za čišćenje perilice rublja i možemo odmah utvrditi da sve potrebne sastojke vjerojatno već imate doma, prenosi net.hr

Sastojci:

  • ocat
  • esencijalno ulje
  • soda bikarbona

Postupak:

1. Dodajte oko dvije šalice sode bikarbone izravno u praznu perilicu. Ovo će nježno pročistiti perilicu iznutra i ukloniti ustajale mirise koji su nastali zbog starih naslaga omekšivača i deterdženta. Zatim pokrenite dulji ciklus pranja na visokoj temperaturi.

2. Kada ciklus završi, dodajte dvije šalice običnoga octa i 10 kapi esencijalnoga ulja poput čajevca ili lavande, koji pomažu kod nakupljanja plijesni i minerala, a djelovat će i kao blago dezinfekcijsko sredstvo. Pokrenite još jedan ciklus pranja na visokoj temperaturi.

3. Kada završite s oba ciklusa, obrišite bubanj i perilicu pamučnom krpom umočenom u ocat. Ako su ostale mrlje, pokušajte ih ukloniti uz pomoć sode bikarbone, vode i spužve.

4. Zatim očistite i vanjske dijelove, uključujući ladicu za deterdžent i omekšivač. Očistite unutarnju i vanjsku stranu vrata pamučnom krpom, octom i vodom. Pojedina prljava područja očistite četkicom za zube (i sodom bikarbonom, ako je potrebno) te obrišite sve čistom pamučnom krpom.

Komentiraj članak

Komentari