Eddie Jordan

Bivši vlasnik Formule 1: Schumacher je stara vreća

Eddie Jordan (63), bivši vlasnik momčadi Formule 1 koja je nosila njegovo ime, oštro je napao najtrofejnijeg vozača u povijesti oktanskog cirkusa" Michaela Schumachera (42).

'Michael je stara vreća. Njegovo je veliko vrijeme prošlo',  rekao je Irac netom prije Schumacherovog jubileja, 20 godina u Formuli 1 koje će proslaviti u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Belgije.

Ironično, upravo je u Jordanovoj momčadi po imenu "Jordan Grand Prix" 1991. godine na stazi u Spa-Francorchampsu debitirao tada 22-godišnji Schumacher. Nastupio je tada anonimni Nijemac umjesto Bertranda Gachota koji je završio u zatvoru. Schumacher je nakon samo jedne odvežene utrke za Jordana otišao u Benetton, te je kasnije ispisao stranice povijesti.

Jordan danas radi kao stručni sukomentator za BBC, a Schumacheru, trenutno desetom u ukupnom poretku vozača s 32 osvojena boda, već je i ranije poručivao da se povuče u mirovinu. Nakon što je Schumacher objavio da će i sljedeće godine voziti u Formuli 1, Jordan je komentirao:

'Michael je razgovarao s nekim tko ga je uvjerio da proba još jednom'.

Komentiraj članak

Komentari