O nasilju

Bivša članica dubrovačkog HDZ-a oštro komentirala izjavu ministrice Murganić: 'Postoji stranačka stega'

Jedna od osnovnih zadaća ženskih udruga je borba protiv nasilja i zaštita prava žena pa makar i od "vukova iz vlastitog čopora", kazala je dubrovačka profesorica Nikica Anić reagiravši na izjavu Nade Murganić, ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, koja je slučaj nasilnog župana Alojza Tomaševića komentirala riječima "To vam je tako u braku".

Profesorica Anić posebno je razočarana izjavom ministrice koja je predsjednica HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski.

"Nasilje je nadstranačka kategorija i nema te pozicije s koje bih šutjela i zatvarala oči pred time, no postoji stranačka stega posebno u ovakvim situacijama što je nedopustivo", komentirala je Nikica Anić, inače bivša članica dubrovačkog HDZ-a koja je bila predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Dubrovnik.

"Zajednice žena i slične organizacije ni riječi u ovoj trakavici o obiteljskom nasilju o kojoj bruje mediji. Pokoje priopćenje za Dan borbe protiv nasilja i to je to. Samo još jedna potvrda da te organizacije nemaju snagu, a sve manje i smisao i kako davno rekoh da su "smokvin list" u tom i njima dominantnom muškom svijetu", kazala je profesorica Nikica Anić dodavši kako mali broj žena u predsjedništvima stranaka i nepoštivanje kvota zasigurno imaju negativan utjecaj.

"Da nije tužno, bilo bi smiješno", zaključila je za Dubrovački dnevnik profesorica Nikica Anić, bivša članica HDZ-a i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski Dubrovnik.

Podsjetimo, ministrica Murganić komentirala je povlačenje optužbi za zlostavljanje Mare Tomašević protiv supruga Alojza Tomaševića, HDZ-ovog župana."To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila", rekla je Murganić i dodala kako joj je žao da bilo koja obitelj dođe u takvu situaciju da se u javnom prostoru o tome raspravlja.

"Trebali su to riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih ili bračnih odnosa", komentirala je ministrica slučaj župana Alojza Tomaševića koji je  optužen za obiteljsko nasilje nad suprugom koja je nedavno povukla te optužbe.

Komentari

Komentiraj članak

Komentari