NIŠTA IH NE MOŽE IZNENADITI

BESRAMNI SU Ministrica Žalac požalila se na velik problem: grozno je što se uz HDZ stalno imputira riječ afera

Građani su tek u zadnje vrijeme počeli shvaćati benefite članstva u EU. Kad govorimo o travnju Hrvatska je 14,4 milijarde kuna u plusu. Uplatili smo u proračun EU 19,7 milijardi kuna, povukli smo preko 34 milijarde. Treba istaknuti da smo neto primatelj europskih sredstava. Kako nam je porasla ugovorenost projekata na 66 posto, preko 85 posto smo pustili kroz natječaje”, hvalila se ministrica Gabrijela Žalac na proslavi Dana Europe u Zagrebu ističući kako po Hrvatskoj na temelju projekata EU “niču gradilišta”.

Istaknula je i kako Hrvatska više dobiva nego što uplaćuje u europski proračun te se pozvala na jučer objavljeno istraživanje, o kojem smo i mi pisali, a po kojem je Hrvatska zbog članstva u EU bogatija za 380 eura godišnje po glavi stanovnika, piše N1. Da nismo članica, istaknula je Žalac, to ne bi tako bilo. Ipak, u cijeloj priči zaboravila je pripomenuti da je Hrvatska među zemljama EU koje imaju najmanji, nazovimo ga, porast bogatstva na taj račun.

Govoreći o dobrobitima EU i svom radu Žalac se osvrnula i na predstojeće izbore ističući kako misli da njena stranka na izborima stoji najbolje ” jer je europski projekt, projekt naše stranke”. “Kad govorim o europskom projektu, nitko nam parirati ne može. Mislim da treba uložiti značajna sredstva u kampanju i prezentiranje svega što europski projekt znači građanima kako bi izlaznost bila veća”, poručila je Žalac hvaleći stranačku listu. Također je kazala kako s premijerom nije razgovarala o odlasku u Europsku komisiju nakon izbora.

Odgovorila je i na pitanje o aferama koje se vežu uz HDZ: “Svakodnevno nam se imputira ta riječ afera uoči europskih izbora. Ništa me ne može iznenaditi, javno mnijenje o svemu tome na neki način ima svoje mišljenje. Ne bih komentirala tuđe situacije, treba sve istražiti prije nego se donesu zaključci”.

Komentiraj članak

Komentari