SOLITUDO

BESPRAVNA GRADNJA?: Ponovno nesuglasice oko izgradnja i obnova mulova

Sa sve više ovakvih slučajeva bliži se vrijeme kada će biti prijeko potrebno oduzeti mogućnost bespravnih gradnji "lokalnih šerifa" kojima ne treba ničije dopuštenje za izlijevanje betona na pomorsko dobro.

Nakon što se zastupnik Most-a u Gradskom vijeću Dubrovnika Marko Kristić obratio javnosti priopćenjem, u kojem skreće pozornost na Rijeku dubrovačku, za koju kaže da tamo vlada nemar i zapuštenost u Solitudu su građani ostavili pisano upozorenje na još jednom pokušaju betonizacije obale. 

Iako se ovdje vjerojatnije radi o obnovi prethodno srušenog mula način na koji su naši sugrađani upozorili na moguću bespravnu betonizaciju bio je zanimljiv našem čitatelju koji nam je poslao fotografije, no nama je za oko zapeo pomalo arogantan odgovor kojeg je "investitor" ostavio onima koji su se bunili. 

Sa sve više ovakvih slučajeva bliži se vrijeme kada će biti prijeko potrebno oduzeti mogućnost bespravnih gradnji "lokalnih šerifa" kojima ne treba ničije dopuštenje za izlijevanje betona na pomorsko dobro. Uređenje obale tj. vezova i mulova u Solitudu, Rijeci Dubrovačkoj, Lozici, Štikovici i oba Zatona treba sustavno planirati i provoditi te iste uklopiti u okolinu i učiniti ugodnim za sve, a ne korisnim samo za pojedince.
 

Komentiraj članak

Komentari