Oprez roditelji

Bebe koje se nose okrenute naprijed doživljavaju stres

Prema riječima Catherine Fowler, profesorice koja je stručnjak za zdravlje djece i obitelji, te za zdravo odgajanje, bebe se jako uplaše ukoliko ih se nosi okrenute prema naprijed, tj. okrenute suprotno od svojih roditelja.

"Zamislite da doslovno visite zavezani za nečija prsa dok vam vise noge i ruke, a da ste pri tome okrenuti prema naprijed u shopping centru punom ljudi i da nemate nikakve kontrole nad svojim tijelom. To je užasno iskustvo. takav način nošenja djece je stresan za bebe. Ako ne vodimo računa o tome, nehotično smo okrutni prema svojoj djeci", rekla je Fowlerova.

Bebe se obično nose u nosilicama koje roditelji pričvrste za sebe. Iako je bebu moguće okrenuti prema sebi, roditelji obično rade suprotno. Ovo se ne odnosi samo na novorođenčad, nego na djecu uzrasta do jedne godine.

Istraživanje je pokazalo da djeca koju roditelji nose okrenutu prema naprijed kada odrastu mogu biti napeta i nervozna. Novorođenčad u takvim trenucima doživljavaju stres i traumu. Ona također manje komuniciraju sa svojim roditeljima.

S druge strane, djeca koju roditelji nose ili voze u kolicima okrenutim prema sebi često će se smijati, slušati svoje majke i tako lakše zaspati, piše Daily Mail. 

Komentiraj članak

Komentari