Kantrida protiv Rijeke

Bašić: Potpuno ćemo zakomplicirati prvenstvo!

Splitov trener Tonči Bašić je optimističan uoči gostovanja na Kantridi protiv Rijeke. Nada se da će njegova momčad doći do sva tri boda i tako dodatno zakomplicirati prvenstvo. Kantrida je uvijek teško gostovanje za sve klubove iako Rijeka ove sezone ne bilježi sjajne rezultate. Zbog toga je nakon poraza u prošlom kolu uprava smijenila trenera Alena Horvata i angažirala Ivu Ištuka. Baš u tom pozitivnom šoku Bašić vidi najveću opasnost za svoju momčad.

- Najveća opasnost je promjena trenera. Dolazak Ištuka na klupu Rijeke će sigurno izazvati pozitivan šok kod igrača. Njegov stil igre je napadački, s visokim presingom, tako je igrao s klubovima u Bosni i Hercegovini. Mi ćemo destrukcijom igre pokušati razbiti taj presing i probat ćemo iskoristiti njihove greške - kaže Bašić.

U Rijeku vodi 20 igrača, neki su virozni, ali trener "crvenih" se nada da će do sutrašnjeg ogleda biti sve u redu. Split je u nizu od četiri uzastopne pobjede, petom bi se približili na samo 4 boda od vodećeg Dinama.

- Mi odlazimo u Rijeku nastaviti naš pozitivian niz. Moramo iskoristiti ovaj kiks Dinama i doći na četiri boda. Ako dobijemo Rijeku i Istru zakomplicirat ćemo prvenstvo. Dinamo nam je otvorio taj put kiksom u Zadru, ako ga mi iskoristimo bit će ovo jako zanimljivo prvenstvo. Od Rijeke smo prošle godine oba puta izgubili, smatram da smo sada bolji od njih i da možemo osvojiti sva tri boda - siguran je Bašić.

S njim se slaže i mladi napadač Ante Rebić koji sa svojih 17 godina preuzima sve veću ulogu u momčadi Splita. Prošlu utakmicu trener ga je zamijenio, a nakon zamjene su počeli padati golovi, no Ante se ne buni zbog takvog raspleta.

- Što se mene tiče neka me trener zamijeni i ovaj put ako ćemo na taj način dobiti. Prošli put je trener tako zamislio i očito je pogodio. U ovoj pauzi smo dobro trenirali, spremni smo za Rijeku i smatram da do kraja ove polusezone možemo čak i do drugog mjesta - zaključio je Rebić piše Dalmacijanews.

Komentiraj članak

Komentari