Sad se srami

BANDIĆ NE GOVORI ISTINU: Nosio je bedž s likom komunističkog zločinca Josipa Broza zvanog Tito!

Prvih sat vremena sjednice u Gradskoj skupštini proteklo je u polemici između Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a i gradonačelnika Milana Bandića o tomu zašto je u subotu sudjelovao na Danima balkanske ljubavi, susretu antifašista jugoistočne Europe na Bundeku. Spomenuti zastupnici su osudili Bandića da je na taj način veličao jedan od totalitarnih režima – komunizam.

– Vi ste nosili bedž sa slikom Josipa Broza Tita. On je jedan od najvećih zločinaca. Ne mogu se veličati simboli komunizma te vas molim da se ispričate građanima Grada Zagreba zbog toga – kazao je zastupnik Ivan Čelić.

Gradonačelnik je izašao za govornicu i počeo se križati.

– U ime Oca i Sina i Duha Svetoga... Ili se ispričajte za govornicom ili ću zadovoljštinu tražiti na sudu. Ja nisam nosio nikakav lik Josipa Broza Tita. Na bedžu piše 6. susreti antifašista, bez petokrake i slike. Gdje ste vi to vidjeli – pitao je Bandić. Nakon što je zastupnik dobacio: "U novinama", Bandić je nastavio:

'Ne čitajte novine'

– Umjesto da čitate novine, dođite na skup. Ne možete baš brisati cipele o mene. Što je sljedeće, reći ćete da ima i slika gdje dubim na fontanama. Poklonit ću vam takav jedan bedž. Bilo bi bolje da se bavite pametnijim stvarima, a ne da pucate u mrtve konje – kazao je Bandić, najavivši zastupniku da će ga tužiti.

Nakon uvida u fotografije sa subotnjeg skupa jasno se uočava da je lik Josipa Broza Tita u centru bedža i da ga je nosio i gradonačelnik. Isti taj bedž nisu pak nosili njegovi suradnici brigadir Miodrag Demo i Miro Laco.

Bedž s likom diktatora i komunističkog zločinca Broz Tita organizatori iz Beograda su djelili na jučerašnjem "derneku". Gradonačelnik Bandić navodno nije znao što se na njemu nalazti.

Komentiraj članak

Komentari