Kora

BACATE GA, A KORISTAN JE Najzdraviji dio dinje obično završi u vašem smeću

Kora dinje ne samo što je jestiva, već je i vrlo moćan izvor nutrijenata.

Ljeto ne bi bilo isto bez dinja, a iako mislite da poznajete sve načine za njenu konzumaciju (velike kriške, salate, smoothie…) gotovo sigurno ne dobivate sve ono najbolje iz ove popularne namirnice. To je zato što bacate njenu koru! Bijeli sloj koji se nalazi između rozog “mesa” dinje i njezine zelene kože nije samo jestiv, već je i odličan izvor brojnih hranjivih tvari koje su potpuno drugačije od onih iz mesa lubenice, pišu finirecepti.net.hr

 

Za početak, sadrži više vlakana i kalija od ostatka dinje, zbog čega je iznimno zdrava grickalica za zdravlje vašeg srca. Također, prema istraživanju američke agencije Agricultural Research Services, kora lubenice sadrži i značajne količine citrulina, snažne aminokiseline koja igra ključnu ulogu u opuštanju krvnih žila i smanjenju krvnog tlaka, borbi protiv umora, jačanju imunološkog sustava, borbi protiv raka, rastu mišića i bržem zacjeljivanju rana.

Komentiraj članak

Komentari