NESLUŽBENI PODACI

Apsolutni rekord: U Hrvatskoj 1.131 novozaraženi koronavirusom

Iz HZJZ-a navode kako u ponedjeljak, 19 listopada, počinje cijepljenje protiv gripe, a cjepivo je besplatno za osobe s povećanim rizikom od razvoja komplikacija, piše N1.

Kako neslužbeno doznaje N1, u Hrvatskoj je danas 1.131 novi slučaj zaraze koronavirusom. Službenu brojku objavit će Nacionalni stožer u 10 sati. U četvrtak su u Hrvatskoj zabilježena su 793 nova slučaja. 

Stanje po županijama 16.10.2020.:

  • Grad Zagreb - 231 novi slučaj zaraze
  • Sisačko-moslavačka županija - 11 novih slučajeva zaraze
  • Koprivničko-križevačka županija - 9 novih slučajeva zaraze
  • Istarska županija - 2 nova slučaja zaraze

9:32

Iz HZJZ-a navode kako u ponedjeljak, 19 listopada, počinje cijepljenje protiv gripe, a cjepivo je besplatno za osobe s povećanim rizikom od razvoja komplikacija, piše N1.

Tko ima pravo na besplatno cjepivo pogledajte OVDJE.

8:55

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđeno devet novih slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s križevačkog, dvije osobe s koprivničkog i jednoj osobi s đurđevačkog područja iz opće populacije, mlađe i srednje životne dobi.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 65 slučaja, dvije osobe su oporavljene od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.

8:42

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je jedanaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osam osoba s područja grada Siska, dvije osobe s područja grada Hrvatska Kostajnica te jednoj osobi s područja općine Topusko.

8:40

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 128 uzoraka briseva (43 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 2 pozitivna.

Kod jedne osobe radi se o epidemiološki uvezenom slučaju (boravak u gradu Zagrebu). Za drugu osobu je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječena je 1 osoba.

Trenutno je 21 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 161 osoba.Komentiraj članak

Komentari