EURO 2016

Ante Čačić: Ova ekipa je sposobna izaći iz sjene brončanih

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić samouvjereno i hrabro je odradio posljednju novinarsku konferenciju uoči sutrašnjeg ogleda protiv Turske na Parku Prinčeva

"Protiv Turske ćemo zakoračiti na teren autoritativno i po tri boda uz sav respekt prema suparniku. Ova reprezentacija je sposobna izaći iz sjene brončanih", kazao je izbornik Čačić dodavši:

"Ulazimo u prvenstvo s apetitima i ambicijom za velike stvari. Imamo reprezentaciju satkanu od kvalitetnih i iskusnih igrača koji igraju u velikim klubovima. Imamo i niz kvalitetnih mladih igrača i reprezentacija ima dobru simbiozu."

Čačić je kazao kako je stručni stožer dobro analizirao našeg prvog suparnika u skupini.

"Analizirali smo Turke, gdje su ranjivi, ali i koje su im dobre strane. Turci izgledaju odlično kao momčad, dobro su organizirani i kompaktni", otkrio je.

Priznao je kako nema dvojbi oko sastava.

"Više nemam nikakve dvojbe. Odlučio sam se i sastav ćete saznati u nedjelju u 15 sati."

Bez ikakve sumnje Europsko prvenstvo u Francuskoj je najveći trenutak u Čačićevoj trenerskoj karijeri. Novinare je zanimalo kako se on osjeća.

"Sretan sam i ponosan što sam izbornik reprezentacije. Iza mene je puno bitnih utakmica, no ova je posebna jer se radi o reprezentaciji i europskom prvenstvu," kazao je Čačić dobacivši predstavnicima 'sedme sile':

"Pročitajte kako se osjećam i izgledam. Puno je važnije kako će izgledati momčad, a ja se znam nositi s pritiskom", istaknuo je.

Na posljednje probleme s hrvatskim navijačima nije želio previše trošiti riječi.

"Oni koji rade probleme nisu navijači, već oni koji ne žele dobro reprezentaciji", kazao je.

Svjestan je kako će turska reprezentacija imati veću podršku na tribinama Parka prinčeva. 

"Hrvatska i turska reprezentacija imaju navijače sličnog mentaliteta. Među njima vlada poseban naboj za državu. No, Turci su brojniji narod pa će biti i veća podrška na njihovoj strani, no ne igra se na tribinama nego na terenu", kazao je na kraju.

(Hina)

 

Komentiraj članak

Komentari