Istražili smo

ANKETA: Što Dubrovčanima predstavlja Božić i koliko će potrošiti na blagdansko darivanje

Prošetali smo Stradunom u namjeri da ispitamo kako građani Dubrovnika vide Božić kao blagdan, što za njih znači božićno darivanje i s kolikom bi svotom bili spremni darivati svoje najbliže. Svi anketirani su se usuglasili kako sitnica od srca vrijedi neprocjenjivo, i da bit Božića kao blagdana nije u pretjerivanju s trošenjem novca, nego u znacima ljubavi i pažnje prema najbližima.


Marijana Kohn Dedović (17)

Božić je veliki blagdan, vrijeme darivanja. Smatram da nije potrebno pretjerivati u iznosima, davati enormne svote od 1000 kuna. Samo jedna sitnica od srca da ljudi koje darivamo budu sretni.


Jadranka Šimunović

Božić je  najveći kršćanski blagdan, vrijeme koje provodimo s obitelji i darujemo najbliže. Naravno da ću darivati cijelu obitelj, moje kćeri i troje unučića sa skromnim poklonima. Mi smo se tako naučili. Napravim nešto poklona i sama, znam dizajnirati pa ću djeci napraviti male anđelčiće.


Rela Petrić (22)

Božić za mene predstavlja jako veselo doba, gdje smo svi sretni. Darivat ću svoju familiju. ne mora biti velika potrošnja novaca, nešto sitno je dovoljno.


Mato Maškarić (38)

Božić je vrijeme obiteljskog okupljanja, darivanja i druženja. U ovom vremenu, situacija je takva da je kriza i nema se mnogo novca za trošenje, ali potrebno je pokazati male znakove pažnje i darovati svoje najbliže.


Ilinka Divčić (56)

Slušajte, nikakvog pretjerivanja nema. nekakva sitnica, znak pažnje i poštovanja. Kad bih imala novca, darivala bih u dobrotvorne svrhe, za one kojima je potrebno. Zvala sam telefon 060 9007, za slijepu djecu. Zdravoj osobi neku sitnicu, znak pažnje. Kakva su vremena, i to je danas teško. Ali iskreno, radije bih dala onim najugroženijima kojima je potrebno, nego trošila novac na gluposti. To je meni najveće zadovoljstvo./Sandro Prskalo/ 

Komentiraj članak

Komentari