ISTRAŽIVANJE VOLJE BIRAČA

ANKETA POKAZALA: HDZ uvjerljivo vodi na nadolazećim izborima u županiji

Agencija Ipsos provela je istraživanja javnog mnijenja koje je uoči svibanjskih lokalnih izbora naručila središnjica HDZ-a. Istraživanje je rađeno telefonski od 22. do 24. ožujka na uzorku od 703 ispitanika.

Anketa je pokazala da HDZ-ov kandidat za župana i trenutni župan Nikola Dobroslavić ima najveću naklonost birača. Dobroslavića je podržalo 36,7 posto anketiranih, dok su idući Roko Tolić (20,8), Božo Petrov (17,6), Marko Giljača (6,4) te Maro Hajdarhodžić (4,2), Terezina Orlić (2,4) i Ivica Matić iz Domovinskog pokreta (2,4), dok je neodlučnih birača 8,7 posto.

U drugom krugu izbora, vidljivo je iz ankete, HDZ-ov Dobroslavić dobio bi više od 45 posto potpore, a SDP-ov nezavisni kandidat Tolić 35 posto. Udio neodlučnih birača gotovo je 20 posto.

Gledajući rejting stranaka pred izbore, anketa pokazuje da HDZ i partneri (HSS, HSU, HSLS, HSP dr. Ante Starčević i Hrast) dobivaju najviše podrške birača, 35,7 posto. Nakon njih su SDP-HNS i Platforma 'Dubrovnik – naš Grad' koji imaju 18,7 posto, Most s 12,5 posto anketiranih, a Srđ je grad i Nova ljevica za njih 8,7 posto.

Komentiraj članak

Komentari