PITALI SMO ...

ANKETA Evo što Dubrovkinje i Dubrovčani misle o imenovanju Dubravke Šuice

Bivša gradonačelnica Dubrovnika bila je posljednjih šest godina zastupnica u EU parlamentu, a sad će biti među 13 žena u sastavu nove Komisije, kao potpredsjednica Komisije za demokraciju i demografiju.

Za Portal Oko građani su komentirali novo imenovanje bivše šefice Grada.

Gorenka Vuletić: Čim je izabrana za povjerenicu, sigurno su pratili njen rad i pronašli kvalitete pa su zaključili da će ona biti u stanju obnavljati tu dužnost. Mislim da nam to što je Dubravka Šuica izabrana za povjerenicu može donijeti dobro i da možemo od toga profitirati, pogotovo zato što uvijek ističe da je iz Dubrovnika.

Nada Mišeta: U svakom slučaju je pozitivno što je Dubravka Šuica postala povjerenica, nemam što drugo reći, samo poželjeti da bude uspješna u ostvarivanju hrvatskih interesa. Ona je doista osoba koja je najpozitivnija u tom smislu. Mislim da njena funkcija igra ulogu za cijelu državu pa tako i za Dubrovnik. Što se tiče njezinog gradonačelničkog mandata, bilo je tu raznih kontroverzi, ali u svakom slučaju je Dubravka Šuica pametna i inteligentna žena.


Maja Žitinski: To što je Dubravka Šuica postala povjerenica je velika čast svih nas. Nadam se da će biti pametna kao što je bila dosad i to dosta mijenja mentalitet i odluke i važno je za nas. Meni je drago što je izabrana. Naravno da ima ulogu njena funkcija i za naš Grad, sve je danas povezano, po tim odlukama se živi i one se provode u praksu. Kad je bila gradonačelnica, to je bilo relativno davno pa se i ne sjećam dobro. Bilo je raznih prigovora vezano za financije, ali ja to ne mogu provjeriti i znati je li to istina i jesu li te kritike realne. Mi obični građani to ne možemo provjeriti, sve što znamo saznajemo kroz medije.


Tonći Jonjić: Lijepa pozicija, sve najljepše mislim o tome i nadam se da će pridonijeti Dubrovniku i cijeloj Hrvatskoj. Ta funkcija ima veliku ulogu za naš Grad, sve funkcije u Europskoj uniji imaju veliki utjecaj na naš Grad, pogotovo ako su naši ljudi tamo. O njenom gradonačelničkom mandatu mislim sve najbolje, tek sada se vide rezultati odluka koje su donesene prethodnih godina. Za sve treba vremena, ne mogu promjene doći preko noći.


Andro Burđelez: To što je Dubravka Šuica postala povjerenica u Europskoj komisiji je dobro za Hrvatsku. Na naš Grad to neće imati nikakvog utjecaja, jedino će HDZ pobijediti na sljedećim izborima i imat će malo više glasova. Što se tiče njenog gradonačelničkog mandata - o prošlima sve najbolje.

Nita Svilokos: Iskreno joj čestitam. Ponosni smo da nas netko iz Grada predstavlja u Europskom parlamentu. Mislim da će to biti dobro za sve nas.


Tanja Čučuk:
Ja mislim da je Dubravka Šuica pravi izbor, bolje nisu mogli izabrati zato što je ona naša sugrađanka. Mislim da je ona adekvatna osoba za takvo mjesto. Sve čestitke i puno uspjeha u radu.

Ani Brbelj: Sve najbolje joj želim. Izbor je kakav treba biti. Ponosna sam kao sugrađanka što su izabrali Dubravku Šuicu na jedno odgovorno i pravo mjesto.


Slobodan Vlašić: Zapravo i ne pratim pitanja demografije u Europskoj uniji. Vjerujem da će se tu možda baš Dubravka Šuica snaći.

PIŠU: ANA BURATOVIĆ/ LUKA ČAVAR

Komentiraj članak

Komentari