AKTUALNO

ANKETA Kako se Dubrovčani nose s gužvama u autobusima...

Turistička sezona donijela je sa sobom i gužve u autobusima. Portal Oko pitao je građane kako se nose s gužvama, odnosno kako bi ih riješili.

Piše: Luka Čavar

Mara Perović

-Gužve bih riješila uvođenjem većeg broja autobusnih linija, jer za vrijeme turističke sezone one su ogromne pa se jedva uđe u autobus od turista. Veliki problem su i kuferi koji također stvaraju gužvu i zabranila bih njihovo unošenje u autobuse.

Romano Radonić
- Gužve se mogu ublažiti na način da se uvede sustav naplate poput onog  u Zagrebu uz to da postoji  osoblje u autobusu koje je zaduženo samo za to. Dakle, kupovina karata u busu otpada, a vozač je fokusiran samo na vožnju.

Dalia Prce
- Mislim da Libertas daje sve od sebe kako bi poboljšao kvalitetu usluge,  također uvodi dodatne linije tijekom sezone. Ne vidim za sada rješenje problema gužvi jer ne možemo turistima zabraniti da se voze javnim gradskim prijevozom.

Stjepo Roko

- Definitivno je potrebno podebljati broj autobusnih linija. Trebalo bi zabraniti kupovinu karata u autobusima, one bi se trebale kupovati vani na za to predviđenim mjestima. Omogućiti putnicima ulazak na sva troja vrata i uvesti veći broj kontrolora. 

Franka Ćurčija
- Karte za autobus bi se trebale kupovati prije ulaska na Libertasovim kućicama ili da se omogući  elektoronska kupovina i postavi na svim autobusnim stajalištima. Neke linije treba  udvostručiti  a pogotovo one prema Cavtatu i Župi, preveliki su razmaci u čekanju. 

Tomislav Dugandžić
- Gužve su ogromne. Jako je loš sistem same naplate karata, presporo sve to ide, a vozači su preopterečeni. Autobusi ne stižu po rasporedu, a općenito Grad je jako zagušen i mislim da bi pod hitno trebali naći neko smisleno prometno rješenje.

Nikolina Karačić
- Mislim da bi se trebalo uvesti još više linija i autobusa. Smatram kako ne bismo trebali ulaziti samo na prednja vrata, nego bi iz tvrtke Libertas trebali postaviti uređaje za provlačenje karata i na sva ostala vrata, kao što je slučaj u mnogim gradovima.

Komentiraj članak

Komentari