POVEZANO S DINAMOM?

AKCIJA 'TEBRA' U Splitu uhićeno šest osoba, na Korčuli dvije

U sklopu akcije kodnog imena ‘Tebra’, kako su je nazvali susjedi u BiH, specijalci s fantomkama prvo su u sedam sati stigli u naselje Malešnica. U bijegu od policije tamo je uhićen muškarac koji se na brzinu pokušao riješiti droge, piše Splitski dnevnik.

Munjevita akcija potom je nastavljena u Prečkom. Policija je presrela automobil iz kojeg je izvukla muškarca. Pružao je otpor, što je vidljivo i na njegovu automobilu koji je, nakon toga, uredno stajao parkiran na mjestu događaja. Na prednjem staklu naljepnica sindikata MUP-a.

Uhićenja su se potom nastavila u drugim dijelovima grada, ali i na otoku Rabu i u Splitu. Akcija koja je počela u Hrvatskoj nastavljena je u BiH. U Ljubuškom su uhićene dvije osobe i zaplijenjeno čak 300 kilograma droge skunk.

U 18 sati su krenula ispitivanja privedenih pred inspektorima USKOK-a.

Kako doznaju Vijesti.hr, gotovo svi uhićeni su stari policijski znalci. Neki od njih su i ranije bili uhićivani. Ukupno ih je 20, 10 uhićenih u Zagrebu, 6 u Splitu, dvoje na Rabu i dvoje na Korčuli.

Među uhićenima su i Đorđe Vuletić, Đoko, inače bivši policjac, pripadnik knežijske skupine kojem se sudilo u slučaju zločinačke organizacija. S njim je pao i Tomislav Sablja s kojim je već pao, prije tri godine i to zbog pokušaja krađe automobila. Uhićen je i njegov odvjetnik Andrej Ilić koji je poznat kao odvjetnik jednog od osumnjičenih na suđenju ubojicama Ive Pukanića.

Sumnjiči ih se za cijeli niz kaznenih djela iz organiziranog kriminala – premlaćivanja, paljenje automobila, dilanje drogom, a organizirani se kriminal prelio i preko granice u Bosnu i Hercegovinu. Upravo je tamo uhićeno više osoba, među njima je i jedna granična policajka za koju se sumnja, kako neslužbeno doznajemo, da je pomagala sumnjivcima da drogu prebace u Republiku Hrvatsku i to drugim, okolnim putevima, a ne preko samog graničnog prijelaza.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari