KAŽE DA NIJE KRIV

AFERA 'GANGBANG' Političar organizirao masovne orgije na kojima su se muškarci iživljavali nad ženama

Dansku javnost krajem 2017. šokirao je ogroman skandal kad su mediji pustili priču da utjecajni lokalni političar Per Ziedler, predsjednik Odbora za obitelj u regiji Syddjurs, organizira orgije. Uhvaćen je na djelu, lokalni tjednik Aarhus Stiften 'provalio' je jednu seansu, a imali su dokaz i da je dva tjedna prije zbog orgija propustio sastanak lokalnog vijeća.

Afera je ubrzo prozvana 'gangbang' zbog samog koncepta orgija. Ziedler i njegov poslovni suradnik angažirali bi dvije djevojke koje bi zadovoljavale skupinu muškaraca. Kako je kasnije priznao sam Ziedler, obično bi ih bilo između osam i dvanaest. Sat vremena bi naplaćivali 1.100 danskih kruna (otprilike su vrijedne kao i hrvatske kune), dva sata 1.500, a tri 2.000 kruna, dok se analni seks plaćao dodatnih 400 kruna. Klijenti - uglavnom ugledni ljudi iz zajednice - prijavljivali bi se putem maila, tako bi dobili bi i 'potvrdu' o sudjelovanju, a sat prije početka orgija dobili bi SMS na kojoj se adresi treba pojaviti.

Sam Ziedler negirao je svoju krivnju. Nije negirao – niti je mogao, postojali su dokazi – da su orgije organizirane, no njegov je stav bio da su svi, i muškarci i žene, sudjelovali dobrovoljno. Čak je rekao da je dosta žena bilo na listi na čekanja samo da mogu upasti na orgije.

Stoga je odbacio i optužbu da su on i partner nešto i zaradili, rekao je da su novci uglavnom išli ženama te da su se pokrivali troškovi organizacije. Inače, raspodjela poslova išla je tako da mu je partner bio zadužen za regrutiranje žena, a na Zieglera su pali poslovi organizacije samih događaja.

Da slučaj bude bizarniji, sve se to dogodilo u predizbornoj kampanji. Ziegler je uoči izbora izašao iz Liberalnog saveza i osnovao svoju, Socijal-liberanu stranku. Kad je afera buknula, htio se povući iz izborne utrke, no kako su listići već bili otisnuti na kraju je sudjelovao i dobio - 15 glasova!?

U sudskom postupku, koji je počeo ove godine, tužiteljstvo je tražilo zatvor za političara i njegovog partnera, kao i oduzimanje protupravno stečenih 326.000 kruna. Uspjeli su dokazati da su održane 73 orgije.

No, Ziedler se izvukao. Nedavno je osuđen na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. Za razliku od sudskog postupka, nakon afere potpuno mu je propao i privatni i poslovni život.

Supruga ga je napustila još u siječnju 2018., a sinovi su prekinuli kontakt s njime. Na sudu je izjavio da ne može naći novi posao, iako je bio na 70-ak razgovora.

"Više se nitko ne usudi zaposliti me", rekao je te dodao kako nakon afere ima i problema s depresijom.

Komentiraj članak

Komentari