UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

Veliki pljesak izmamio je nastup Tonija Kursara i Dubrovačkog simfonijskog orkestra(FOTO)

Dubrovački simfonijski orkestar sinoć je održao koncert u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik. Orkestrom je ravnao austrijski dirigent Christoph Campestrini, a kao solist je nastupio prvi hornist DSO-a, Toni Kursar.

Na programu su se našla Mendelssohnova uvertira Hebridi (Fingalova spilja), op. 26 i Haydnova Simfonija br. 88 u G duru, dok smo solista imali priliku čuti u u Koncertu za rog i orkestar dubrovačkog skladatelja Petra Obradovića. 

Hornist Toni Kursar dobitnik je prvih nagrada na državnim natjecanjima tijekom svog školovanja, a 2004. godine je primio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu te nagradu Ivo Vuljević hrvatske glazbene mladeži. Djelovao u međunarodnom orkestru mladih YMISO, Mladoj dunavskoj filharmoniji, Junge Philharmonie Salzburg, Mostarskom simfonijskom orkestru, Hrvatskom komornom orkestru, Zagrebačkoj filharmoniji, Nordijskom komornom orkestru i Simfonijskom orkestru Lihtenštajna.

Godine 2006. upisao je poslijediplomski studij u razredu prof. Radovana Vlatkovića na Universität für Musik und Darstellende Kunst "Mozarteum" Salzburg i 2008. magistrirao sa odlikom. Usavršavao se kod H. Baumanna, A. Friedricha, R. Vlatkovića, F. Re Wekre, F. Gablera, L. Garcie, B. Lipovšeka. Od 2009. zaposlen je kao prvi hornist Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Za izvrsnu izvedbu djela koji odiše elementima filmske, ali i latino glazbe, solist je nagrađen velikim pljeskom, a za publiku je odsvirao i bis – Oblivion Astora Piazzolle čime je izmamio dodatno oduševljenje publike.

Sljedeći koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra je u petak, 19. svibnja kada Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna Uroš Lajovic, a kao solisti nastupaju jedan od najistaknutijih hrvatskih violinista, Goran Končar, te japanski pijanist Sadakatsu Tsuchida, poručili su iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Komentiraj članak

Komentari