Projekt

U utorak se potpisuje ugovor za obnovu Lapadske obale, stiže i Plenković

Kreće projekt obnove Lapadske obale. Tako će se u utorak potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Dubrovniku.

Na potpisivanju ugovora trebali bi biti premijer Andrej Plenković i ministar prometa Oleg Butković.

Projekt „Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II., III. i IV. faza izgradnje“ predviđa rekonstrukciju i proširenje cjelokupne Lapadske obale, uz uređenje parkirališnih i pješačkih površina te uređenje stajališta javnog gradskog prijevoza. Ovim projektom izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija i šetnica sa zelenilom i biciklističkom trakom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci. 

Ukupna vrijednost ovog projekta je 70 milijuna kuna.Cjelovit će iznos biti pokriven bespovratnim sredstvima (85 posto od EU, a 15 posto iz državnog proračuna). Osim građevinskih radova, formiranja šetnice i opremanja, financirat će se i aktivnosti promidžbe i vidljivosti te aktivnosti upravljanja projektom, odnosno sufinanciranje plaća projektnog tima koji radi na projektu.

Komentiraj članak

Komentari