Malverzacije

STAVIO SEBI U DŽEP Predsjednik sportskog kluba iz Dubrovnika pod istragom

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom, predsjednikom jednog sportskog kluba iz Dubrovnika.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u razdoblju od 2012. do 2018. godine počinio više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta kao što su zlouporabe povjerenja u gospodarskomposlovanju, krivotvorenja službene i poslovne isprave kao i kazneno djelo povreda obveze vođenjatrgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, utvrđena je sumnja da je 55-godišnjak, kaznena djela počinio na način da je u  spomenutom  vremenskom razdoblju, posuđivao novčana sredstva sprtskog kluba vlastitim trgovačkim društvima u kojima je odgovorna osoba, a da sredstva nisu vraćena već je na ime namirenja duga ispostavljao neistinite račune za pružene zaštitarske, prijevozničke i ugostiteljske usluge. Također je osumnjičeni na različite načine prisvajao novčana sredstva ostvarena vlastitom djelatnošću kluba koristeći neistinite putne naloge i neistinite račune hotelskog smještaja. Na navedeni način 55-godišnjak je sebi i vlastitim trgovačkim društvima pribavio imovinsku korist u iznosu od preko milijun i 300 tisuća kuna.

 Kaznena prijava, za navedena kaznena djela, dostavljena je Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Komentiraj članak

Komentari