Nevjerojatan!

Šestogodišnje nogometno čudo od dječaka iz BiH pogledalo već sedam milijuna ljudi

U moru 'novih Messija' koji su posljednjih godina preplavili YouTube pojavio se i jedan iz Bosne i Hercegovine. Šestogodišnji Almedin Brkić postao je nogometna zvijezda već u vrtićkim danima nakon što ga je na svojim stranicama spomenula čak i talijanska La Gazzeta dello Sport.

'Almedin 'Mesi' Brkić: 5 godina, zapamtite ga', stoji u opisu videa koji je objavio ugledni talijanski dnevnik na svom portalu uz dodatak:

"Ako ga potražite na internetu, posvuda se njegovo ime povezuje ni manje ni više nego s zvijezdom Barcelone Leom Messijem".

Vijest o sitnom, ali dinamitnom bosanskom Messiju se proširila i regijom.

Almedin je rođen u glavnom gradu Kanade Ottawi, gdje je njegov otac Nedžad doselio ratne 1994. godine iz Prijedora, piše Klix.ba.

"Imam još jednog sina Muamera. On je stariji i počeo je trenirati kod našeg Zije Ništovića koji je igrao u Veležu i radio je u nekim klubovima u bivšoj Jugoslaviji. Jednom ih je i Almedin došao gledati. Zatražio je da uđe, ali nezgodno je bilo Ziji pustiti Almedina u igru zbog straha da ga ne ozlijede stariji dječaci. Pustili smo ga na moju odgovornost. Uslijedilo je nešto nevjerovatno. Nisam mogao vjerovati kako igra, kako vidi stvari i kako se ponaša na terenu. On ne može pepati loptu ni dva puta, ali kada je na terenu uvijek ima soluciju. Ovdje ga u Otawi već znaju", opisuje sretni otac situaciju i dodaje kako mu je u tom trenutku prva na pamet pala - kamera.

Komentiraj članak

Komentari