Slatka fantazija

RECEPT DANA - Med, mlijeko i bijela čokolada

Trostruko slatko zadovoljstvo uz mousse od bijele čokolade te creme brulle i saće od meda.

Osnovni podaci

Broj porcija: 6
Trajanje pripreme: 120 min
Vrsta jela: kolač
Glavni sastojak: med, mlijeko, bijela čokolada
Način pripreme: kuhanje
Slijed: desert

Sastojci

Mousse od bijele čokolade:
2 dcl mlijeka
2 žumanjka
5 dkg šećera
2 dkg želatine u prahu
1 vanili šećer
5 dkg bijele čokolade
0.3dcl tučenog slatkog vrhnja

Saća od meda:
7 dkg meda
2 dkg sode bikarbone
40 dkg šećera
14 dkg glukoze
5 žlica vode

Creme brulee od meda:
4 jaja
0.5 dcl slatko vrhnja
8 dkg cvjetnog meda
1 mahuna vanilije

Priprema

Mousse od bijele čokolade:
Mlijeko zakipite s vanili šećerom. Žumanjke i šećer izmiješajte da budu pjenasti. Mlijeko skinite s vatre i dodajte u smjesu sa žumanjcima.
Želatinu koju ste prethodno namočili u hladnu vodu dodajte u smjesu i kuhajte još 1 minutu.
Stavite smjesu da se malo ohladi te u nju dodajte bijelu čokoladu.
kada je smjesa mlačna dodajte tučeno slatko vrhnje.
Punimo u željeni oblik.

Saća od meda:
Kuhajte med, šećer, glukozu i vodu do zlatne boje.
Kada je smjesa zlatne boje maknite ju sa strane i dodajte sodu, sipajte u posudu za pečenje koju ste obložili s papirom. Ohladite i trgate na male komadiće.

Creme brulee od meda:
Jaja mješajte s malo vrhnja. Ostatak kuhajte s mahunom vanilije.
Spojite smjese te kuhate na 120 Celzijevih stupnjeva 10 minuta.


Slasticu i recept pripremila je Mirjana Špoljar, slastičarka hotela Regent Esplanade.

Komentiraj članak

Komentari