Fiskalizacija

Linić se sprema uvesti fiskalne blagajne i peračima vjetrobranskih stakala na benzinskim postajama!?

No, hoće li se neustrašivi Linić usuditi uvesti fiskalne blagajne i za velike skupljače glomaznog otpada i željeza, e, to je veliko pitanje. Jer, lako se obračunavati s kumicama i prebrojavati njihova prodana jaja i kokoši i tražiti ima li među njima i pokoji mućak, ali se nije igrati s 'kraljevima otpada', čiji prihodi od tih unosnih poslova prelaze i više milijardi kuna. Zato neustrašivi Liniću i dalje nastavi trenirati strogoću na kumicama, jer bolje je dobiti i mućak nego glomazni otpad po glavi

Nedavni štrajkovi  na tržnicama diljem Hrvatske od Zagreba, Splita i Zadra , zbog uvođenja fiskalnih blagajni nisu ni malo omekšali potpredsjednika Vlade i ministra financija Slavka Linića. Naprotiv, on je ostao pri svome  pa je poručio kako se kumice mogu cjenkati i s fiskalizacijom.  "Onaj tko prodaje može ujutro staviti cijenu 10 kuna za kilogram paradajza, a u 13 sati dvije kune! Sve to aparat podnosi. Fiskalizacija je tu da vidimo od kuda je dobio robu i gdje završava gotovina", rekao je Linić dodajući kako niti tehnički uvjeti nisu problem jer kumice mogu imati i mobilne uređaje.Tako bi kumice, po Liniću, u jednoj ruci držale mobilni uređaj, drugom rukom bi birali  paradajz, a nogom bi podizali uteg i stavljali ga na vagu.

A kad bi padala kiša, kumicama  ne bi preostalo ništa drugo nego zubima držati svoje prošupljene kišobrane  a onom drugom, slobodnom nogom, morali bi pridržavati rasklimani suncobran.
I nakon što je primio i razgovarao s predstavnicima prosvjednika ministar financija Slavko Linić nije želio odustati od fiskalizacije. A argumente prosvjednika kako je na tržnicama vrlo teško, ako ne i nemoguće, osigurati odgovarajuću infrastrukturu za uvođenje fiskalnih blagajni, Linić je kategorički odbacio.

Rekao je  da će od gradonačelnika svih gradova tražiti da zakupcima na tržnicama osiguraju sve što im je potrebno za uvođenje fiskalnih blagajni, uključujući struju i internet. Tako bi kumice na tržnicama diljem Lijepe naše u slobodno vrijeme mogle surfati do mile volje i na vrijeme se informirati o novim potezima njihova omiljena ministra Slavka Linića. A kad skrši otpor kumica Linić kreće u novu veliku akciju uvođenja fiskalnih blagajni i peračima vjetrobranskih stakala  na benzinskim postajama. Tako sezonski radnici, uglavnom studentice i studenti, neće moći zatajiti da su za jedno oprano vjetrobransko staklo dobili pet kuna i ministar financija Slavko Linić će svakoga trenutka moći znati gdje završava ta silna gotovina.
Jedini problem za uvođenje fiskalnih blagajni na benzinske postaje jeste tehničke prirode. S obzirom da su peračima vjetrobranskih stakala zauzete obje ruke za vrijeme pranja, još se ne nazire riješenje kuda bi oni mogli staviti fiskalne blagajne.

No,  Linić će opet, najvjerojatnije  pozvati u pomoć gradonačelnike svih gradova da riješe  taj problem  ugradnjom specijalnih držača za fiskalne blagajne pokraj svake benzinske pumpe koje bi znatno olakšale posao našim vrijednim studentima, sezonskim peračima vjetrobranskih stakala. No, hoće li se neustrašivi Linić usuditi uvesti fiskalne blagajne i za velike skupljače glomaznog otpada i željeza, e, to je veliko pitanje. Jer, lako se obračunavati s kumicama i prebrojavati njihova prodana jaja i kokoši i tražiti ima li među njima i pokoji mućak, ali se nije igrati s 'kraljevima otpada', čiji prihodi na tom  unosnom poslu  prelaze i više milijardi kuna. Zato neustrašivi Liniću i dalje nastavi trenirati strogoću na kumicama, jer bolje je dobiti i mućak nego glomazni otpad po glavi. /Miroslav Medić/

Komentiraj članak

Komentari