Pritiscima i uvredama nećemo popustiti

LABURISTI: Sa svojim pristašama Vlahušić je krenuo u zastrašivanje vlastitih sugrađana!

Klub vijećnika Hrvatskih laburista – Stranke rada poslao je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

Žaloste nas i vrijeđaju reakcije i potezi aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića nakon demokratske odluke kojom proračun Grada za 2015. godinu nije dobio podršku Gradskog vijeća. Kao gradski vijećnici dubrovačkog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada pritiscima i uvredama nećemo popustiti jer nismo ni dosad. Sve što radimo u našem političkom djelovanju usmjereno je boljitku Grada Dubrovnika, a od prvog dana u Gradskom vijeću jasno govorimo kako se ne slažemo s politikom gradonačelnika Vlahušića. Od prvog dana upozoravamo na propuste i nezakonitosti u radu gradske uprave.

Umjesto da se zapita kolika je njegova krivnja i odgovornost za rasplet situacije na prošlom Gradskom vijeću, Vlahušić je sa svojim, sada sve manje brojnim pristašama, krenuo u zastrašivanje vlastitih sugrađana. Poistovjetivši po tko zna koji put sebe sa Gradom, Vlahušić i njegova sljedba iznijeli su niz neistina o posljedicama neizglasavanja proračuna po Grad i građane. Prve na udaru našle su se tete iz vrtića i zaposlenici gradske uprave. Njima je poručeno kako će ostati bez plaća. Vjerojatno je to jedan od razloga zašto su djelatnici gradske uprave brže-bolje pokrenuli Facebook stranicu s podrškom proračunu. Nadamo se samo da ta aktivnost nije sponzorirana novcem iz istog tog proračuna.

Ono preko čega ne želimo preći je sramno pozivanje preko te stranice na podršku gradonačelniku „ako volite Dubrovnik“. Duboko nas vrijeđa i činjenica da je stranica osnovana na Dan dubrovačkih branitelja, dok smo se prisjećali na sve poginule u obrani Dubrovnika, gospoda iz gradske uprave bavili su se borbom za očuvanje svojih povlastica i privilegija. Zar Vam baš ništa nije sveto?!
 
Panično se širi strah da neće biti novaca za sportske klube, da će izostati potpore za socijalu, da se neće otkupljivati zemljište za POS stanove, da će propasti navodno silni projekti prema Europskoj uniji, da će propasti kandidatura za europsku prijestolnicu kulture, da će propasti i festa sv. Vlaha. Sljedbenici za zloporabu položaja nepravomoćno osuđenog gradonačelnika u strahu za svoje pozicije, poslove i fotelje šire notornu laž da će život u Gradu prestati ako se ne izglasa proračun i Vlahušić ne nastavi biti gradonačelnikom.

Što je najgore od svega, stav je gradonačelnika i njegovih zagovaratelja da su svi oni koji su iskoristili demokratsko pravo i rekli “NE“ mrzitelji Grada. Neki su tako i nas, vijećnike Hrvatskih laburista, usporedili s napadačima na Grad 1991. godine. Demokratsko mišljenje najednom je postalo – četništvo!

Sve nam to dodatno pokazuje kako smo bili u pravu svih ovih godina kada smo kritizirali  gradonačelnika i ovu gradsku upravu kao štetne za Grad i za demokratski život uopće. Zato se nadamo da će „agonija zvana Vlahušić“ brzo doći svome kraju te kako će Grad konačno krenuti naprijed. A ne biti talac Andra Vlahušića i njegovih dobro plaćenih medijskih suradnika koji u nastojanju opstanka na vlasti šire netrpeljivost prema neistomišljenicima i strah prema sugrađanima. 

Klub vijećnika Hrvatskih laburista – Stranke rada u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika

Komentiraj članak

Komentari