UNATOČ NAGAĐANJIMA NIJE POSUSTAO

JE LI NA POMOLU MEĐUNARODNI INCIDENT Otišao na sastanak u Bosnu i Hercegovinu

Unatoč nagađanjima da je Krstičević jedan od nekoliko hrvatskih generala koje su vlasti Republike Srpske kazneno prijavile za ratne zločine u BiH, ministar je još jednom ponovio da se ne boji

Na poziv bosanskohercegovačke ministrice obrane Marine Pendeš, ministar obrane Damir Krstičević u srijedu će boraviti u Međugorju. Njih će dvoje na radnom sastanku razgovarati o suradnji dviju zemalja, školovanju vojnika te o aktualnoj političkoj situaciji.

Unatoč nagađanjima da je Krstičević jedan od nekoliko hrvatskih generala koje su vlasti Republike Srpske kazneno prijavile za ratne zločine u BiH, ministar je još jednom ponovio da ga nije strah.

“I u ovom trenutku svoj posao ministra obrane radim na najbolji mogući način. Interes moje, naše Hrvatske je suradnja. Ovaj resor obrane također je suradnja i ovaj sastanak u interesu je Republike Hrvatske, a vjerujem i u interesu BiH”, poručio je Krstičević, javlja HRT.

Premijer Andrej Plenković u izjavi novinarima naglasio je da Krstičević kao odgovoran ministar, želi nakon svog posjeta Bruxellesu održati svoj bilateralni posjet ministrici Marini Pendeš u Međugorje i  da je riječ o kontinuitetu hrvatske  politike s obzirom da je Bosna i Hercegovina prioritet za Hrvatsku. Dodao je da je suradnja na području obrane i sigurnosti u ovakvim kompleksnim okolnostima koje trenutno postoje u Hrvatskoj i njenom okruženju, važan trenutak da ministar Krstičević uspostavi direktnu suradnju sa svojom kolegicom iz BiH.


Komentiraj članak

Komentari