OREBIĆ

IZVODI SE 49 GODINA: Kultna predstava 'Stilske vježbe'

Program proslave 60 godina Pomorskog muzeja nastavlja se gostovanjem predstave 'Stilske vježbe' kazališta Planet art 23. svibnja u 20.00 sati u dvorani Općine Orebić.

Jedna obična zgoda iz svakodnevnog života ispričana na dvadesetak načina postala je zahvaljujući ideji domaćih autora i gumačkom virtuozitetu aktera vrhunska komedija u kojoj uživaju generacije.

Ova kultna predstava izvodi se već punih 49 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Nastale prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića i u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića 'Stilske vježbe' ponudile su kasnih šezesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja u kojemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru.

Uloge: On- Pero Kvrgić, Ona- Lela Margitić

Predstava, osim što je zabavna je i poučna, i za sve uzraste. Svakako nemojte propustiti ovo legendarno djelo

Ulaznice možete kupiti i u pretprodaji u Pomorskom muzeju Orebić, po cijeni od 40 kuna ili na dan izvedbe za 50 kuna, poručili su iz kazališta Planet art.

Komentiraj članak

Komentari