Šporkarije

Hanžeković iskreno: 'Iza toga stoje vrlo snažni politički magovi, za Bandića je ovo šok'

"Ne moram vam puno govoriti da je to za njega bio šok. Ponašanje prema njemu cijelo vrijeme, pritisci na svjedoke. Svako malo PNUSKOK je dolazio u kuće svjedoke i pitao jesu li s njim kontaktirali. Kod ispitivanja se svjedocima na razne načine prijetilo. Na žalost, mi ćemo morati s tim saznanjima izaći van", izjavio je Hanžeković.

Županijski sud odredio je da se bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vraća u istražni zatvor u novoj istrazi. Na čitavu se situaciju u Dnevniku Nove TV osvrnuo Bandićev odvjetnik Marijan Hanžeković. Prenosimo ključna pitanja i Hanžekovićeve odgovore iz spomenutog razgovora:

Milan Bandić je imao jasne uvjete ponašanja, USKOK ga sada sumnjiči da je kontaktirao neke svjedoke i tjerao ih na lažne iskaze. Što znate o tome?

Bandić je imao jasne uvjete i on ih se držao. Nikoga nije ni na što nagovarao. Gospođa Demarin nije bila svjedok s kojim on nije smio razgovarati.

Znači s drugim svjedocima nije razgovarao?

Nije s drugim svjedocima razgovarao, samo se stavlja ona na teret, ali po našem saznanju, ona uopće nije trebala biti svjedok.

Što je s jamčevinom? Što će biti s tim novcem?

Vjerujem da će drugostupanjsko vijeće Županijskog suda sve razloge koje ćemo staviti u žalbu ozbiljno razmotriti. Jedino što mogu zaključiti jest da se ne dozvoli gospodinu Bandiću da ponovno bude gradonačelnik i da ga se pokušava onemogućiti u njegovom političkom djelovanju. S druge strane, ja vjerujem da će drugostupanjsko vijeće, kada pogleda sve te argumente, ukinuti ovo rješenje.

Kako je Bandić primio odluku o povratku u pritvor?

Ne moram vam puno govoriti da je to za njega bio šok. Ponašanje prema njemu cijelo vrijeme, pritisci na svjedoke. Svako malo PNUSKOK je dolazio u kuće svjedoke i pitao jesu li s njim kontaktirali. Kod ispitivanja se svjedocima na razne načine prijetilo. Na žalost, mi ćemo morati s tim saznanjima izaći van. Ne bih želio da hrvatsko pravosuđe ostane u ovakvom ozračju jer smatram da je to neprimjereno i opasno za sve i da iza toga stoje vrlo snažni politički magovi. Mislim da se krše prava koja se ne bi smjela kršiti najobičnijem čovjeku, a kamoli gradonačelniku.

Hoće li Bandić podnijeti ostavku? Razmišlja li o tome?

Sad uopće o tome ne razmišlja. Ne vidim razloga, idemo pričekati prvo rješenje, još ga nisam dobio. Nakon toga imamo rok od tri dana za žalbu, nakon toga ćemo vidjeti odluku drugostupanjskog vijeća, a onda možemo o bilo čemu drugome razmišljati.

Komentiraj članak

Komentari