BRZINA NE ZNAČI KVALITETU

Znate li što se događa s kosom ako je često perete suhim šamponom?

Ako ste jedan ili jedna od onih koji u svojoj postavi proizvoda za kosu ima i šampon za suho pranje kose, morate znati koje su negativne strane korištenja.

Osim što je idealan za osvježiti kosu između dva pranja, šampon za suho pranje odličan je alat u stiliziranju kose kada želimo imati što više volumena. Međutim, u posljednje vrijeme zasuti smo upozorenjima koji se odnose na negativne posljedice učestalog korištenja ovog proizvoda.

Frizer poznatih Lee Stafford otkrio je za “Daily Mail” da ovaj tip šampona nikako nije namijenjen za svakodnevno korištenje. “Sadrži čestice koje upijaju masnoće, ali ako se konstantno primjenjuje, može isušiti kosu i vlasište te stvoriti perut”, upozorio je te naglasio da predugo ostavljanje šampona na vlasištu može začepiti pore, što u nekim slučajevima uzrokuje otekline pa čak i ispadanje kose.

Šampon za suho pranje “prekriva” vlasi kose, ne čini je čistom, a to znači da su i dalje prisutni mikrobi koji se hrane sebumom na vlasištu. To je pogotovo važno za ljude koji imaju osjetljivo vlasište sklono dermatitisu i peruti, njihova će koža prije stvoriti perut kao prirodnu obranu od iritacije.

Isto tako, riječ je o zrnatom proizvodu koji uzrokuje trenje, a to može stvoriti otekline tijekom vremena ako se šampon za suho pranje dobro ne ispere.
Svakako, ovo ne znači da ćemo prestati koristiti ovaj tip šampona, ali upozorenje stručnjaka o korištenju jednom tjedno sigurno ne treba zanemariti, piše ljepotaizdravlje.hr.

Komentiraj članak

Komentari