ODBACI PREDRASUDE

Pet mitova o šminkanju u koje trebate odmah prestati vjerovati

Šminkanje je zasigurno jedna od najčešćih tema kada su ženski razgovori u pitanju. Osim toga, internet je pun brojnih savjeta kada govorimo o šminkanju, ali nažalost, među jako korisnim trikovima i preporukama, postoje i oni koji su nas vode u zabludu.

Pogledajte koji su najčešći make-up mitovi u koje trebate prestati vjerovati već danas, piše ljepotaizdravlje.hr.

MIT br. 1:

Crveni ruž nije za svakoga – Nekoć se stvarno vjerovalo da crveni ruž ne pristaje svakoj ženi. Ali morate znati da to nije istina! Crveni ruž dobro pristaje svakoj od vas. Bitno je samo pronaći pravu nijansu, prema svom tenu.

MIT br. 2:

Maskara se baca kada se osuši – Nažalost, ovo je daleko od istine. Zapravo, maskaru bi trebalo baciti već nakon tri mjeseca, jer je to njezin rok trajanja. Ako je koristite nakon ovog perioda stvara se opasnost od infekcije oka.

MIT br. 3:

Ako četkicu maskare nekoliko puta energično umočite u tubu, skinut ćete grudice – Zapravo, sve što ćete postići je to da ćete u proizvod ubaciti zrak i tako smanjiti rok trajanja maskare. Grudice se skidaju prilikom izvlačenja četkice zahvaljujući prstenu koji se nalazi s unutrašnje strane otvora. Ako se na četkici i dalje nalaze grudice, maskari je istekao rok ili se radi o proizvodu slabije kvalitete.

MIT br. 4:

Kozmetičke proizvode treba koristiti dok se ne potroše – Da, u slučaju ako se potroši prije isteka roka trajanja. U suprotnom, dovodite sebe u opasnost od različitih infekcija i problema s kožom. Svaki kozmetički proizvod ima određeni rok trajanja koji proizvođači uvijek naznače na pakiranju. Ako ste mislili da se kozmetika ne može pokvariti, varate se.

MIT br. 5:

Ne morate prati make-up četkice ako ih samo vi koristite – Ne, četkice je potrebno redovito (ovisno o frekventnosti uporabe) prati i čuvati tako da ih zaštitite od prljavštine iz zraka, prašine i vlage. Četkice za tekući puder ostaju vlažne nakon uporabe pa su idealno stanište za mikroorganizme.

Komentiraj članak

Komentari