Prvi put na Igrama

Ovacije dubrovačke publike za Janju Vuletić!

Prvi put na Dubrovačkim ljetnim igrama i u rodnom Dubrovniku, mezzosopranistica Janja Vuletić je uz pratnju francuskog pijanista Jonasa Vitauda pobrala ovacije publike za izvedbu solo-pjesama sinoć u atriju Kneževa dvora.

Rođena u Dubrovniku, školovana u Beču, dobitnica brojnih nagrada koja se može pohvaliti desetogodišnjom uspješnom karijerom na pozornicama uglednih europskih opernih kuća, mezzosopranistica Janja Vuletić napokon je nastupila u svom rodnom gradu. 

Program je, značajno otvorila stihovima koji govore upravo o nostalgiji za domom „...Baš bi, leteć’ visoko, kući odletjela.“, iz melankolične Schummanove „Mondnacht“. Uslijedio je Schumannov „Frauenliebe und Leben“ ciklus pjesama o ljubavi žene, a koje su u gracioznoj Janji dobile dostojnu interpretatoricu.

Program je nastavljen izborom najpoznatijih pjesama Johannesa Brahmsa i Gabriela Fauréa. Oduševljena publika dugotrajnim pljeskom  izmamila je čak četiri glazbena dodatka – de Fallinu „El Paño Moruno“ iz  „Siete canciones populares españolas“, „La Farruca“ Joaquína Turine, „Zueignung“ Richarda Straussa i „Hôtel“ iz „Banalités“ Francisa Poulenca. Janju je na glasoviru pratio Jonas Vitaud, jedan od najzapaženijih francuskih pijanista svoje generacije.

„Večer lieda“ s dubrovačkom mezzosopranisticom Janjom Vuletić u jedinstvenom ambijentu atrija Kneževa dvora bila je posebna večer koju će publika Dubrovačkih ljetnih igara dugo pamtiti.


Komentiraj članak

Komentari