Dva dana kasnije

Kuna ponovno ima struju i pitku vodu

Stanje u Kuni na  Pelješcu pomalo se normalizira. Nakon dva dana premošteni su kablovi i napokon su kućanstva dobila električnu energiju. Proradili su telefoni, TV i, što je najvažnije, došla je i pitka voda. Šteta je velika i tek nakon utvrđivanja činjeničnog stanja znat će se kolike su štete od nevremena, posebice u Kuni gdje je i bilo najgore svih ovih dana.


Prema izvješću  Elektrojuga Dubrovnik popravljen je Dv10kv Kuna Pelješka te je u puštena struja    tako da je veći dio Pelješca opskrbljen električnom energijom osim naselja Crkvica, Brijesta, Žuronja, Pještat , Blaževo  i  Luka,  a  za ovaj dio popravak se  očekuje  sutra.   Žuljana je također opskrbljena električnom energijom.

Podsjetimo, nevrijeme je na Pelješci ostavilo gotovo 1000 ljudi bez struje, vode i telefonskih veza. Dvostruki 10-kilovoltni dalekovod nije izdržao teret snijega, ledene kiše i niske temperature. U petak poslijepodne radnici Elektrojuga su uspjeli privremeno osigurati napajanje za većinu mjesta sjeverne strane Pelješca. Na sreću, većina kuća ima i alternativno grijanje - na plin ili drva, a mještani su si međusobno pomagali koliko su mogli, piše Dalmacijanews.

Komentiraj članak

Komentari