Afera A.F.I.S.A

Dio "španjolskih novaca" završio je kod Mornara, Ivice vrati pare Hajduku!

Repovi afere A.F.I.S.A. i otkrića da po presudi Županijskog suda Hajduk ovoj španjolskoj agenciji duguje gotovo dva milijuna eura malo-pomalo dotiču se i preostalih uprava kluba, mimo glavnog aktera Vedrana Rožića piše Dalmacijanews.

Kako smo već pisali, Španjolci su presudu dobili isključivo na osnovu Rožićevog svjedočenja i dopisa koje je s njima izmjenivao koncem devedesetih, no Dalmacija News posjeduje dokument iz kojeg je vidljivo da su se transferom Ivice Mornara u Sevillu bavili i Branko Grgić i Fredi Fiorentini. I to punih deset godina kasnije.

Njihovom odlukom, naime, u rujnu 2006. godine Hajduk je Mornaru isplatilo 250 tisuća dolara navodnih zaostataka od transfera, i to nakon što im je igrač najavio da “ponovno ima namjeru pokrenuti otvaranje stečajnog postupka kluba“. Novac je, izgleda, dio iznosa kojeg Španjolci potražuju od Hajduka, pa je klub u sporazum ipak ugradio zaštitnu klauzulu: ukoliko se izgubi spor s A.F.I.S.A.-om, Mornar je dužan sve vratiti Hajduku.

Da je navedenih 250 tisuća dolara doista i isplaćeno svjedoči izjava kasnijeg predsjednika Mate Peroša, koji je 2007. godine na novinarski upit o sporu oko ovog transfera odgovorio kratko i jasno: "Plaćeno."

Još konkretniji dokaz jest prospekt pripremljen za preoblikovanje Hajduka u dioničko društvo 2008. godine, gdje su pobrojani svi sudski sporovi u tom trenutku i gdje je uz stavku "A.F.I.S.A." i rezervaciju od oko 8,5 milijuna kuna dodana napomena: "moguć povrat 250.000 USD od I. Mornara".

Ukoliko je Fiorentini doista proveo ono za što ga je klub ovlastio, ovaj igrač je za povrat novaca jamčio svojom cjelokupnom imovinom. Dakle, ne bi trebalo biti nikakvih problema da službeni Hajduk pokuca na Mornarova vrata i jednostavno zatraži: "Ivice, vrati pare!"

I eto barem prve rate za Španjolce, a nema sumnje da bi se češljanjem dokumentacije na Poljudu pronašlo još sličnih, starih i davno zaboravljenih isplata...

Komentiraj članak

Komentari