ROBOVI MODERNOG DOBA

Tko je odgovoran za smrt Slavonca, radnika iz Štikovice i oca petero djece?

Dubrovčane je sinoć potresla vijest o smrti na gradilištu u Štikovici. Tijekom obavljanja građevinskih radova smrtno je stradao pedesetogodišnjak iz Slavonskog broda, otac petero djece.

Stradali čovjek bio je radnik PGM Raguse. Kako doznajemo na mjestu gdje se obavljaju radovi stoji znak zabrane kamionima i velikim vozilima jer je teren nepristupačan i opasan. Radnici su danima silazili na taj teren unatoč upozorenjima ljudi koji tu žive da to ne čine. Na jednom mjestu gdje bi se oni spustili je ploča septičke jame debljine tri centimetra.

 Kamionom koji je nalijevao ploču sa kranom bi stali na cestu, a stopom na tu septičku jamu koja je propala uslijed tolike težine. Kran je propao zajedno sa stopom i ubio čovjeka sa petero djece na licu mjesta. Izvođač radova je PGM Ragusa u vlasništvu Ivana Kralja.

Nije normalno što se radi radnicima na gradilištima, kako ih se iskorištava, rade i po noći, na često nepristupačnim i opasnim terenima, prijeti im se pod cijenu otkaza, a uvjeti su sve nehumaniji za rad. Nažalost, ovaj nesretan događaj potvrđuje to pravilo. Nisu oni robovi da ginu za nečije pare, nekakva jeftina radna snaga kojom će se za manje vremena i novca učiniti više. To su očevi koji prehranjuju svoje obitelji, a tko će objasniti ovoj dječici zašto njihovog oca više nema?

Komentari

Komentiraj članak

Komentari