Malo drukčije predjelo

RECEPT DANA - Tartar od tune, sezama i avokada

Za ovo jelo birajte samo meso svježe tune, a izbjegavajte zamrznute odreske ili one koji su stajali na ledu.

Osnovni podaci

Broj porcija: 4
Trajanje pripreme: 15 min
Vrsta jela: tartar
Glavni sastojak: tuna, avokado, sezam
Način pripreme: hladna priprema
Slijed: predjelo

Sastojci

400 g fileta tune
1 zreli avokado
sok 1 limuna
soja umak
sezamovo ulje
sjemenke sezama
sol, papar
vlasac
alfa-alfa klice

Priprema

Svježi odrezak tune očistite od kože i narežite na što sitnije kockice. Nastojte da komadići budu što manji, otprilike pola centimetra.
Umiješajte u nasjeckanu tunu sjemenke sezama, sezamovo ulje, soja umak te začinite šarenim paprom. Pažljivo promiješajte kako ne biste zgnječili nježno meso tune.
Zreli avokado prepolovite i odstranite kost. Ogulite koru i nasjeckajte na sitnije komadiće. U blenderu usitnite avokado dok ne postane kremasta jednolična masa, dodajte sok od limuna i sol kako ne bi potamnio te po želji popaprite.
Servirajte tunu u kalupu u obliku prstena. Pritisnite kako bi ostao kompaktni oblik male torte.
Skinite kalup, ukrasite alfa-alfa klicama.
Pokraj tune pokapajte kremom od avokada ili je servirajte u manjoj zdjelici na istom tanjuru.

Recept je preuzet iz Ljetne kuharice Večernjeg lista: "Zoran Gajić, Mali i slasni zalogaji".

Komentiraj članak

Komentari