Vaterpolski spektakl

Prvi put će jedna hrvatska reprezentacija imati utakmicu u Vukovaru

U Vukovaru se u utorak, 14. ožujka, priprema pravi vaterpolski spektakl. Na novootvorenim bazenima odigrat će se vaterpolska utakmica 5. kola FINA Svjetske lige, te će u bazen uskočiti hrvatska i francuska vaterpolska reprezentacija.

Bit će to prva utakmica koju će jedna hrvatska reprezentacija odigrati u Vukovaru od postojanja Hrvatske države. Tom prigodom svoj dolazak i podršku vaterpolskoj reprezentaciji dati će i sami državni vrh koji se očekuje na tribinama, gdje će s ostalim navijačima u već rasprodanoj utakmici bodriti hrvatske vaterpoliste. 

Ujedno, osim sportskog karaktera i fenomenalnog vaterpolskog duela, zajedno s reprezentativcima Francuske vaterpolske reprezentacije hrvatski će vaterpolisti odati počast i prisjetiti se i kako je tijekom Domovinskog rata svoj život u Vukovaru dao i jedan dragovoljac francuske nacionalnosti Jean-Michel Nicolier, kao i mnogi njegovi suborci. 

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis reprezentativaca na koje računa na toj utakmici:1.Marko Bijač 2.Ivan Marcelić 3.Andro Bušlje 4.Marko Macan 5.Ivan Buljubašić 6.Luka Lončar 7.Ivan Krapić 8.Sandro Sukno 9.Luka Bukić 10.Anđelo Šetka 11.Antonio Petković 12.Maro Joković 13.Javier Garcia

Stručni stožer čine:•Ivica Tucak •Pero Kuterovac •Damir Luketić •Igor Pezelj
 
Izravan televizijski prijenos utakmice moći će se pratiti na HRT 2 u 18 sati.

Komentiraj članak

Komentari