HSS u kampanji

Metkovski gradonačelnik: "Dabogda svatko bio dužan kao Jambo!"

Metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo koji se na plakatima za predizbornu kampanju reklamira pod sloganom "Jambo rješava probleme" sa slikom mandarina izjavio je kako nema onoga tko je njemu pozvonio na vrata a da mu nije pomogao.

Za Index je demantirao priče da je dužan 200 milijuna kuna. "Nema toga koji može doći i reći Jambo me prevario, ostao mi je dužan. Nema takvog" govori Jambo. Postavljeno mu je i pitanje je li svoje dvije nekretnine u Metkoviću i Slivnom opteretio s 300 milijuna kuna i je li istina da mu je sjela ovrha od Porezne uprave od milijun i pol kuna. "Dabogda svatko bio dužan kao Jambo. Ja sve svoje obaveze uredno izvršavam. To vam je kao kada kupujete auto na kredit. Banka vam se upiše i to je to, ali to sa izborima nema nikakve veze. To je zlonamjerno" objašnjava.

Kuća i dvorište od 3,200 četvornih metara u Slivnu je pod hipotekom Reiffeisen banke koja je 2007. i 2009. isplatila po 106 milijuna kuna kredita Sanabilis nekretninama. U tom slučaju je riječ o suvlasničkim odnosima. Jambo je objasnio i kako je vlasnik pola milijuna kvadrata atraktivnog zemljišta u Dubrovniku, a više je lokacija u pitanju, a trenutno su u izradi prostorni planovi. "Banka ne pritišće jer zna kolika je to vrijednost" objašnjava pozadinu posla sa Sanabilis nekretninama. Također Index prenosi i da je klaonica u Metkoviću poslužila kao zalog za dva kredita PBZ-u od ukupno pet milijuna eura podignutih 2006 i 2007. godine, te kredit s početka ove godine od 9,2 milijuna kuna, te pozajmica Dubrovačkog primorja Pere Vićana od čak 34,5 milijuna kuna s rokom otplate od 10 godina i početkom od dvije.Komentiraj članak

Komentari