Poremećaj zračnog prometa

Štrajk u Croatia Airlinesu se nastavlja i danas, bez dogovora s Upravom

Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa nisu se u utorak dogovorili te se štrajk nastavlja i u srijedu. Za letove je predbilježeno oko 5500 putnika, a poremećaje u putovanju može osjetiti oko 900 putnika.

I danas je otkazano 20-ak letova, dok ih je još dvadesetak izmijenjeno te će putnici biti prevezeni unajmljenim zrakoplovima drugih kompanija. Među otkazanim međunarodnim letovima su Zagreb-Bruxelles-Zagreb te Zagreb-München, prenose 24sata.

Sindikat kabinskog osoblja je pregovore s Upravom završio oko 18 sati u utorak, nakon čega su potvrdili da dogovora nema.

Plaće su bile glavno pitanje, na koje sindikati ne pristaju ustuknuti. Pozivaju sve sindikate u zemlji na štrajk solidarnosti. U srijedu će im se priključiti dio radnika zagrebačkog Holdinga, te kontrolori leta, a imaju naznake da će im se priključiti još četiri ili pet sindikata.

Uprava je naglasila kako su zasad samo najavili otkaze za 42 stjuardese i stjuarda, no niti jedan član kabinskog osoblja nije dobio otkaz. Konačnu odluku o otkazima će, kažu, donijeti na temelju izvještaja HZZO-a i mišljenja Radničkog vijeća.

Komentiraj članak

Komentari